Politiet i Troms iverksetter sikkerhetstiltak under Eid-feiringen

Troms politidistrikt iverksetter trygghetsskapende og forebyggende tiltak i tilknytning til feiringen av den muslimske høytiden Eid.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Tiltakene er en konsekvens av skytingen ved ved al-Noor Islamic Center i Bærum lørdag. Det skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.


Drapssiktet mann ønsket ikke å forklare seg for politiet

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk, ble avhørt i natt. Han ønsket ikke å forklare seg, opplyser politiet i en pressemelding søndag morgen.


Tar situasjonen på alvor

– Det foreligger ingen konkrete trusler, og det er ingen indikasjoner på at noe uønsket skal skje i forbindelse med Eid-markeringer i Troms, men vi tar situasjonen etter hendelsene i Bærum på alvor og iverksetter tiltak i det omfanget vi mener er nødvendig, står det i pressemeldingen.


Solberg: – Vi slår ring om vårt muslimske miljø

Statsminister Erna Solberg (H) sier vi må bekjempe muslimfiendtlige holdninger sammen. Søndag er hun til stede under eid-feiringen på Thon Hotell i Sandvika.


Bærer våpen

Politiet iverksetter både synlige og usynlige tiltak.

Publikum må være forberedt på å møte både uniformert og ikke-uniformert politi, og innsatspersonell på større arrangement og ved folkeansamlinger vil være bevæpna.

Tiltakene skal bidra til en trygg og fin feiring av Eid, opplyser Troms politidistrikt.


Politiet: Vi ble varslet om den drapssiktedes nettaktivitet for en tid tilbake

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk i Bærum, var aktiv på diverse nettforum. Politiet sier de ble varslet om mannens nettaktivitet for en stund siden.