Nyhetsdøgnet søndag 10. august

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms

13:29, Målselv: Melding om brann i kjøretøy på Rognmoen. Meldt til politiet av 110 sentralen. Nødetatene på veg til stedet. Ikke meldt om personskade, opplyser politiet. Oppdatert 15:20: Bilen er utbrent. Nødetatene har forlatt stedet. Patruljen oppretter sak for videre etterforskning, opplyser politiet.

13:26, Silsand: Politiet har fått melding om trafikkulykke på Silsand. Det skal dreie seg om en utforkjøring og nødetatene er på veg til stedet. Oppdatert 14:00:Det er ikke noe som tyder på alvorlig personskade. En bil er involvert. Politi og ambulanse jobber på stedet, forteller Lennart Steffensen ved Politiets operasjonssentral til Folkebladet. Hendelsen skal ha skjedd i området Galtevika. 15:05 opplyser politiet at de gjort undersøkelser på stedet, at førerkortet til sjåføren er beslaglagt og at sak er opprettet.

04:09, Tromsø: Ung jente på 18 år blir innbrakt av politiet grunnet beruselse.

03:14, Kvaløysletta: Melding om røykutvikling i Østersvegen. Alle personene skal ha kommet seg ut av huset. Nødetater er på tur til stedet. Oppdatert 03:30: En forbipasserende oppdaget røyk fra boligen. Tok seg inn og fikk ut en eldre kvinne. Ambulansen tar seg av kvinnen. Boligen er røykskadet. Politiet oppllyser at saken etterforskes.

02:02, Tromsø: Politiet fikk melding om at en mann i 60 årene hadde blitt slått ned i Tromsø sentrum. Gjerningspersonen forlot stedet før politiet ankom. Ambulanse har overtatt den skadde. Ukjent skadeomfang. Sak opprettes.

00:42, Olavika: Politiet har avholdt trafikkontroll med fokus på hastighet på fv.86. Ingen overtredelser.

Nordland

03:08, Fauske: Etter tips fra publikum har politiet stanset en mann i 20 årene mistenkt for kjøring i beruset tilstand. Mannen tatt med til legevakten for bevissikring. Førerkortet beslaglagt og sak opprettet.

02:01, Mosjøen: Etter tips fra publikum har politiet vært i kontakt med en fornærmet mann i 20 årene som hevder å ha blitt utsatt for vold. Kjent gjerningsmann. Sak opprettet.

00:58, Meløy: Politiet har gjennomført laserkontroll på FV17 Selstad. Resultat: 1 stk. forenklet forelegg, målt til 85 km/t i 60 sonen.

Norge

08:03, Bærum: Mannen i tidlig 20-årene som er siktet for å ha drept en ung kvinne i Bærum og drapsforsøk i en moské, er blitt avhørt i natt, opplyser hans forsvarer. Les mer her.

02:50, Bærum: Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Bærum. Kvinnen har en nær familierelasjon til mannen som er pågrepet etter skyteepisode ved en moské. Les mer om saken her.

Verden

02:18, Jemen: Sørjemenittiske separatister inngår våpenhvile med regjeringsstyrkene siden de lørdag skal ha erobret presidentpalasset i Aden etter flere dager med kamper. Les mer om saken her.

01:39, Nord-Korea: Et døgn etter at Nord-Korea fyrte av to raketter fra land, bekrefter det statlige nyhetsbyrået i landet testoppskytingen lørdag og sier det var et nytt våpen. Les mer.