– Ikke en menneskerett å filme et skadested

Ambulansearbeider i Lenvik kommune, Ailin Waage, har sett seg mett på at tilskuere filmer og tar bilder på skadested: – Sett deg inn i situasjonen til pasienten.

PASIENTVERN: Ambulansearbeider i Lenvik kommune, Ailin Waage, forteller at det kan være utfordrende å opprettholde pasientvernet på skadestedet.   Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

nyheter

– Selv om de fleste har en mobil i lomma med kamerafunksjon, nå til dags, så betyr det ikke at den skal dras opp overalt. Det er ikke en menneskerett å filme eller ta bilder i sykdoms- og ulykkes-situasjoner. Folk er nødt til å tenke seg om — sett deg inn i situasjonen til pasienten, sier Ailin Waage, ambulansearbeider ved ambulansetjenesten i Lenvik kommune.

– Samlet seg rundt oss

Waage var tilstede under bergingen av en eldre mann som ble funnet bevisstløs i sjøen utenfor Skrolsvik, den 2. august.