Disse to svenskene har spesialutdanning på å jobbe i høyden

– Vi har hatt langt tøffere jobber enn denne kirka

De to svenskene Hampus Ráf og Olle Wehlin jobber stort sett hele dagen i godt over ti meters høyde mens de fikser taket til kirka på Setermoen.

Ingen høydeskrekk: Olle Wehlin i sving med å legge nytt takldekke på Bardu kirke på Setermoen. Selv om de er vant i høyden er de godt sikret mens de utfører arbeidet rundt ti meter over bakkenivå.  Foto: Hampus Ráf

nyheter

Dette er tredje året de to er i Bardu, og har hele tiden jobbet med å skifte ut det gamle taket på Bardu kirke som ble bygd i 1829. De to kom til Setermoen for ti dager siden, og holder på med den siste delen av hovedtaket der de gamle senvokste furuklossene som taket består av, byttes ut med helt nye. Dette er et møysommelig arbeide som foregår i god høyde, men det er ikke noe de to bryr seg så mye om. Først må det bygges helt nytt undertak før det nye overtaket med furuklosser legges, som når de er behandlet med tjære kan se ut som takstein.

– Ikke spesielt utfordrende

– Dette er forsåvidt ikke noe spesielt utfordrende. Vi har en jobb nede i Rendalen som vi også holder på med i år. Det er et bratt kirketårn der vi henger i tau hele tiden mens vi arbeider, og da begynner det å bli både tungt og utfordrende å få jobben gjort, sier Olle Wehlin.