Nyhetsdøgnet 23. juli

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

Troms

14.36, Sørreisa: Politiet rykket bevæpnet ut til adresse etter melding om at en mann med skytevåpen var observert i et boligområde.

– På stedet fikk patruljen kontakt med aktuell person, som erkjente å ha vært ute i hagen med softgun. Politiet har beslaglagt to softgun-pistoler, opplyser operasjonslederen ved Troms politiditrikt.

12.54, Harstad: Utrykningspolitiet har avholdt laserkontroll i St. Olavs gate. Det ble utstedt 5 forenklede forelegg, høyeste hastighet 48 km/t i 30-sonen.

12.20, Harstad: Motorvogntyveri, YZ 38023, sølvfarget Toyota Corolla, stjålet fra Skarveien, observasjoner av kjøretøyet bes meldt til politiet.

11.17, Tromsø: Mann i 30-årene anmeldes for mistanke om kjøring i alkohol/ruspåvirket tilstand. Han er fremstilt for blodprøvetaking på legevakta. Mannens førerkort er tatt i beslag.

09.03, Sørreisa: Trafikkuhell, personbil kjørt av vegen, lettere personskade, nødetater under utrykning, melder Troms politidistrikt.

Klokka 09.29 melder politiet at det dreier seg om en 18 år gammel kvinne.

– Kjørt til legevakta for undersøkelse, skriver Troms politidistrikt.

Norge

06.03, Oslo: Et norsk politihelikopter på vei til England etter lån fløy over Sverige i rundt 10 mil. En krenkelse av svensk territorium, mener svensk UD. Norsk politi beklager hendelsen, melder VG.

05.50, Oslo: Fram med solkrem og parasoller! Høytrykk og sol og massevis av varmluft fra sør gjør at både Sør-Norge og Nord-Norge kan se 30-tallet denne uken. Finnmarksvidda kan få 30 pluss, skriver VG.

Se oppdatert værmelding her.

03.40, Lillestrøm: Alle beboerne måtte evakueres da det begynte å brenne i en elsparkesykkel i en leilighet i Lillestrøm.

Verden

04.42, Sør-Korea: Sør-Korea sier i en uttalelse at de har avfyrt varselsskudd etter at flere russiske militærfly kom inn i landets luftrom tirsdag.

02.27, Venezuela: Store deler av Venezuela ble mandag rammet av strømbrudd. Regjeringen hevder landets vannkraftverk har blitt utsatt for et «elektromagnetisk angrep».

01.17, USA: Republikanerne og demokratene i Kongressen er blitt enige om et toårig budsjett. President Donald Trump sier avtalen ikke inneholder noen «giftpiller».