Inviterer til eldredag under Finnsnes i Fest

– Åpner opp for at alle aldersgrupper kan delta

I år som i fjor arrangerer Lenvik Frivilligsentral eldredagen «Evig Ung» fredag 2. august i forbindelse med Finnsnes i Fest. Arrangementet er først og fremst rettet mot den eldre delen av befolkningen, men er åpent for alle aldersgrupper.

KAKEBORD: Også i fjor ble det servert kaker og kaffe på eldredagen «Evig Ung» under Finnsnes i Fest.   Foto: Carina Hansen

nyheter

– Det er et tilbud rettet mot de eldre, men vi åpner opp for at alle aldersgrupper kan komme og delta, sier daglig leder i Lenvik Frivilligsentral, Jasmin Agovic-Nordaas.

Populært

Under arrangementet, som finner sted i teltet på torget, byr de på kaker, kaffe og underholdning med musikk. Det er duoen Jan Bendiksen og Trond Kjersem som står for det musikalske innslaget.

– Opptrednene til Bendiksen og Kjersem har slått godt an blant de eldre, forteller Agovic-Nordaas.

Eldredagen har vært en stor suksess de tidligere årene, ifølge Agovic-Nordaas. Han forteller at i fjor kom det mellom 100-150 stykk.

– I fjor var teltet fullt. Vi har selvfølgelig forhåpninger om at minst like mange kommer i år, sier han.

Avhengig av frivillige

Agovic-Nordaas er glad for at det er mange frivillige som bidrar med å dra arrangementet i land.

– Arrangementet er jo basert på frivillig arbeid, både de som skal bevare det praktiske og de som hjelper til med servering. Men også frivillig bidrag i form av at folk leverer kaker som vi kan servere, forklarer han.

Han mener det er et viktig arrangement under festuka, som betyr mye for de eldre.

– Finnsnes i Fest skal jo inkludere alle aldersgruppene, og dette er et tilbud som er spesielt rettet mot de eldre. Jeg tror det betyr veldig mye for dem å ha et slikt tilbud, sier han.

Nytt navneskifte

I fjor endret de navnet på eldredagen til «Evig Ung», fordi de ønsket å understreke at folk i alle aldre er velkommen. Agovic-Nordaas forteller at de i fjor fikk problemer med at mange av de eldre ikke skjønte at det var en eldredag på grunn av navneskiftet.

– Vi endret litt på konseptet i fjor, der vi byttet navn til «Evig Ung», i stedet for bare «Eldredagen». Så i år har inkludert begge konseptene, og kalt det «Eldredagen Evig Ung».