Meteorologen: – Håper på det beste

Mens det kan komme en regndråpe eller to de nærmeste dagene, skal det bli knallvær mot helgen.

Alt samlet på ett sted: Klikk her for vår fra dag til dag-tjeneste (Lokalvær, skredvarsel, sola, flo/fjære m.m.)

Det skal bli gode muligheter for over 20 grader igjen, det ser egentlig ganske fint ut.– Det skal bli gode muligheter for over 20 grader igjen, det ser egentlig ganske fint ut.

GOD BLANDING: Mandag startet veldig fint, men etter hvert tok skyene over. Statsmeteorolog Sevim Müller forteller at etter et par dager med overskyet vær og muligheter for litt regn, så vil sola og de høye temperaturene vende tilbake. 

nyheter

Været har vist seg fra sin beste side de siste dagene i Midt-Troms, og sol og høye temperaturer har vært normen, noe som har sørget for god norgesreklame for tilreisende turister.

Mandag startet veldig bra, men etter hvert la et skydekke seg over Midt-Troms.

Skyer kommer sigende

De neste dagene skal temperaturen gå litt ned, forteller statsmeteorolog Sevim Müller ved Meteorologisk institutt i Tromsø til Folkebladet.

– Skyene kommer sigende fra sør, og det kan hende at det kommer litt nedbør og litt mer vind på kysten.

– Siden skyene kommer til å vedvare, betyr det at temperaturen ikke får hjelp fra sola lenger, så vi må nok forberede oss på at den går ned, forteller hun, og legger til at temperaturen kan havne mellom 15 og 17 grader de nærmeste dagene alt etter hvor man befinner seg.

– Så totalt sett er jo ikke temperaturene så veldig dårlig, påpeker statsmeteorologen.

Mot helga

Men det er ingen grunn til å ringe reisebyrået og booke første og beste tur utenlands. For etter hvert som helga nærmer seg, kommer også sola og de varme temperaturene tilbake.

Torsdag og mot helga spår meteorologen nemlig at temperaturen igjen skyter i været, og passerer 20-tallet.

– Det skal bli gode muligheter for over 20 grader igjen, det ser egentlig ganske fint ut.

Hun forteller at det ser ut som at det i helgen blir mer stabilt vær.

– Da er det et høytrykk som kommer snikende fra sør, så torsdag vil temperaturen være på vei oppover igjen, og det kan bli veldig fint og varmt. Men betyr ikke at det ikke er sjans for regn i det hele tatt, det kommer an på hvor høytrykket setter seg og dermed om regnet kommer inn fra havet eller ikke.

– Vi håper på det beste, avslutter Sevim Müller,