Fikk bekymringsmeldinger – dermed har Arbeidstilsynet startet tilsyn

Arbeidstilsynet har mottatt flere bekymringsmeldinger om vakter som går langt over det arbeidsmiljøloven tillater.

Arbeidstilsynet har mottatt flere bekymringsmeldinger om vakter som går langt over det arbeidsmiljøloven tillater.   Foto: Jon Terje EiteråJon Terje Eiterå

nyheter

Arbeidstilsynet Nord-Norge har sendt et såkalt postalt tilsyn til Finnsnes Taxisentral BA, hvor de krever en rekke opplysninger fra bedriften. Bakgrunnen er at Arbeidstilsynet har mottatt flere bekymringsmeldinger om arbeidstiden til drosjesjåfører på Finnsnes, skriver etaten.

– Drosjesjåførers arbeidstid er noe Arbeidstilsynet med ujevne mellomrom får bekymringsmeldinger om over hele landet. Nå har vi fått meldinger som vedrører drosjene på Finnsnes med påstander om ukentlige aktive kjørevakter på opptil 30 timer i strekk, skriver seniorrådgiver i Arbeidstilsynet Nord-Norge, Jon Helge Vaeng, i en SMS til Folkebladet.