– Jeg forventer at det blir tøft framover

Nå som Jysk står på trappene for å etablere seg på Finnsnes forbereder møbelforretningene seg for den skjerpede konkurransen.

Økt konkurranse: Jysk, som også opererer i møbelsegmentet, kommer i løpet av høsten til å åpne i nybygget som Kvistad Eiendom AS er i ferd med å føre opp i Olderhamna på Finnsnes. Dermed skjerpes konkurransen for de to møbelforretningene som i dag er representert på Finnsnes, Bohus og Møbelringen. 

nyheter

Historisk sett har normalen vært at to møbelforretninger har konkurrert om kundene på Finnsnes. Unntaket var perioden fra april 2013, da «gamle» Bohus gikk konkurs, og fram til nye Bohus åpnet dørene i august 2016. De tre årene der Møbelringen hadde møbelmonopol på Finnsnes var skikkelige gullår for driftsselskapet Myre Møbler AS. Omsetninga vokste formidabelt, og i løpet av 2013, 2014 og 2015 sopet selskapet inn overskudd på til sammen over ni millioner kroner.

Per Otto Myre, styreleder i Myre Møbler AS, medgir at de var i en drømmesituasjon disse årene. Samtidig poengterer han at årene før Bohus-konkursen var svært tøffe.