Nyhetsdøgnet søndag 21. juli

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

Mannen ble hentet av helikopter.  Foto: MMS-Tipser

nyheter

Troms

20.34, Botnhamn: Fergesambandet Botnhamn-Brensholmen Er tilbake i ordinær drift klokken 21.30 fra Botnhamn og klokken 22.15 fra Brensholmen, melder Troms fylkestrafikk på sine Facebook-sider.

20.26, Finnsnes:  Fredag kveld stakk en bilfører av fra politiet. Bilen kjørte rundt omkring på Finnsnes, før ferden til slutt endte i grøfta på innfartsveien.

Politiet på Finnsnes forsøkte å stoppe en bilfører, som stakk av. Det førte til politijakt gjennom sentrumsgatene på Finnsnes fredag kveld.

 

Søndag kveld melder politiet at bilføreren har møtt til avhør.

– Den mistenkte bilføreren, en gutt i slutten av tenårene møtte i kveld til avhør ved lensmannskontoret på Finnsnes. Han har erkjent straffeskyld for alle forholdene han er anmeldt for i forbindelse med bilkjøringen fredag kveld.

19.12, Kvaløysletta: Politiet har avholdt adferdskontroll. Fem førere fikk forenklet forelegg på grunn av at de benyttet mobiltelefon under kjøring. En fører fikk gebyr for manglende bruk av bilbelte, melder Troms politidistrikt.

18.54, Dåfjord: Politiet har rykket ut til Dåfjord etter melding om innbrudd og omfattende skadeverk i ei hytte. Personer som har opplysninger i saken bes om å ta kontakt med politiet på telefon 02800. Hytteeiere i Dåfjord oppfordres til å sjekke hyttene sine og melde til politiet hvis det oppdages innbrudd/innbruddsforsøk.

17.21, Botnhamn: Troms fylkestrafikk opplyser på sine nettsider at fergesambandet Botnhamn-Brennsholmen er innstilt inntil videre grunnet en skade på en i besetningen.

13.37, Rossfjord: Mannskaper fra Røde kors og Norsk folkehjelp rykker ut for å bistå helsevesenet etter at en mann i 60-årene på tur i området under Hesten er blitt syk og trenger bistand, melder Troms politidistrikt.

Klokken 14.09 melder politiet at mannen er hentet ned fra fjellet med helikopter.

13.07, Tromsø: Kollisjon på E8 ved Gammelgård, to biler involvert. En bil hadde kjørt inn forankjørende. Ingen personskade.

11.57, Lenvik: Senjanett advarer på sine Facebook-sider mot at det kan bli lyn og torden søndag ettermiddag.

– OBS OBS! Lyn og torden! Det er meldt lyn og torden mellom klokken 12-18 i dag søndag 21.07. Anbefaler å koble bort elektronisk utstyr i denne perioden for å unngå skade.

11.18, Målselv: Politiet mottok melding om nedgraving av større mengder søppel på privat eiendom. Da patrulje kom til stedet hevdet de ansvarlige at de var i ferd med å grave opp søppel på eiendommen etter pålegg fra kommunen. Saken etterforskes videre.

11.12, Tromsø: Politiet oppsøkte adresse etter melding om brudd på helligdagsfreden, i form av utendørs renoveringsarbeid. Arbeidere pålagt å dempe støynivået.

Klokken 11.35 minner politiet om hva loven sier:

– Helligdagsfredloven krever at vi på søndager og øvrige helligdager holder alminnelig fred og avstår fra utilbørlig larm. Overtredelser kan resultere i bøtelegging.

10.04, Tromsø: Politiet har nå på morningen avholdt promillekontroll på Stakkevollvegen. 30 bilførere ble kontrollerte, ingen overtredelser, melder Troms politidistirkt.

02.47, Tromsø: En mann innbringes til arrest etter at  han oppførte seg aggressivt på et utested. Han har også slått til en vekter på stedet. Sak opprettes.

02.17, Tromsø: En ung mann ble funnet sovende ute bak en av byens utesteder. Innbragt til politistasjonen hvor han ble hentet av familiemedlem og kjørt hjem.

01.50, Tromsø: En ung mann er innbragt til arrest, og må overnatte her. Han var alkoholpåvirket, og klarte ikke forklare hvor han bodde.

Norge

06.08, Alta: Politiet har rykket ut etter melding om slagsmål på en privat bopel, melder politiet i Finnmark.

12 minutte senere var de fremme.

– Klokken 06.20 var det rolig på stedet og politiet har tatt kontroll på en person.

05.23, Finnmark: Det har kommet en del klager på feststøy i distriktet, spesielt i Alta og Hammerfest. Noen steder har det vært rolig ved politiets ankomst,  mens noen har blitt gitt en advarsel og bedt om å dempe lydnivået.

05.16, Alta: Mann 27, innsatt i drukkenskapsarrest på grunn av beruselse og aggressiv adferd ved et overnattingsted.

04.10, Alta: Kvinne 23, siktet for å ha ført motorvogn i påvirket tilstand. Sak opprettet.

04.07, Hammerfest: Politiet har gitt pålegg om å dempe lydnivået på en fest etter klage.

04.02, Mo i Rana: Privatfest i storgata stanset da det forstyrret natteroen. Fått pålegg om å holde det stille, melder politiet i Nordland.

03.46, Bodø: Overstadig beruset person kjørt hjem, der familie kan ta hånd om han.

03.06, Hammerfest: Mann, 25, bortvist fra sentrum på grunn av kranglete adferd.

03.01, Kirkenes: Kvinne 45, siktet for å ha ført motorvogn i alkoholpåvirket tilstand på E6 ved Neidenfjorden. Sak opprettet.

02.57, Hammerfest: En mann, 50, som har slått til en dørvakt på et utested vil bli anmeldt for dette.

02.53, Mo i Rana, sentrum: Person stoppet foran politibil og drakk alkohol. Mann, født 84, anmeldes for drikking på offentlig sted.

02.23, Mo i Rana: Person bortvist fra utested, og sentrum, etter å ha forstyrret ro og orden. Godt beruset var han også.

02.22, Narvik: Politiet bortvist beruset person fra utested etter å ha vært vanskelig og aggresiv.

01.15, Hammerfest: Kvinne 50, gitt muntlig pålegg om å holde seg unna sentrum til i morgen på grunn av beruselse.

01.11, Mosjøen: Patruljen roet en privatfest i sjøgata som var noe høylytt. Ordnet seg med en prat.

01.05, Leknes: Patruljen stanset en bil som kjørte i motgående felt i rundkjøring. Sjåfør, kvinne født 01, anmeldes. Ikke beslag av førerkort.

00.32, Hammerfest: En beruset mann i 50-årene som hadde lagt seg til å sove i sentrum har blitt kjørt hjem av politiet.

00.15, Mosjøen: Patruljen kommet over en overstadig beruset person. Kjørt hjem der noen kunne passe på han.

00.09, Bodø: Fest i bankgata avsluttet etter at den kom ut av kontroll. Dette etter ønske fra festarrangør selv.

00.06, Hammerfest: Mann, 18, bortvist fra sentrum etter en voldshendelse ved et utested.

Verden

08.42, Egypt: British Airways og Lufthansa har midlertidig stanset sine flygninger til Kairo av sikkerhetsårsaker. UD har ikke endret reiserådet til nordmenn.

08.28, USA: Hetebølgen som rammer USA har tatt livet av seks personer. Det er ventet temperaturer opp mot 38 grader.