– Begynner virkelig å merke det på kroppen

Tur for liv-vandreren begynner å merke belastningene på kroppen, etter ni dager opp og ned på fjelltopper i Barnekreftforeningens navn. Dag ti gikk over Lifjell i Salangen.

Sliten: Linas Hauge melder om en litt treg tur opp på Lifjellet (1.480 moh.) i Salangen på dag ti. – Men det var en fin tur i fantastisk vær, skriver han til Folkebladet. 

Dette er saken:
  • I to uker skal Linas Hauge fra Salangen forsere fjelltopper i regionen.
  • Han går for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.
  • Hauge har en egen Facebook-side med innsamlingsaksjon, et kontonummer der folk som ønsker kan bidra. Pengene går direkte til Barnekreftforeningen. Her kan også folk følge Hauge på fjellturene.
  • Hittil har han samlet inn 23.950 kroner, og gått totalt 15.436 høydemeter.
nyheter

I går gikk Linas Hauge den tøffeste dagsetappen så langt, som gikk over fjellene Linken, Tredjetoppen, Moskočohkka, Beisfjordtøtta, Jiekŋanjunni og Rombakstøtta i Narvik og ga 2.320 høydemeter. Det merkes på dagens etappe over Lifjellet i Salangen på 1.480 høydemeter, melder fjellvandreren i dagens rapport.

– Fin tur til toppen

– Dagen i dag har vært treg, for belastingen fra gårsdagens tur i Narviks bakgård har blitt mer og mer merkbare utover dagen, skriver Hauge i en epost til Folkebladet.

– Mine ambisiøse planer om å bestige noen fjell på Andørja ble raskt nedstemt av fornuften, og et mer lokalt og lettgått fjell ble valgt, fortsetter han.

Dagens fjelltur var kjent mark for den erfarne turgåeren.

– Lifjellet er vi jo kjent med, for det fjellet har jeg besteget opp til flere ganger allerede. Jeg skulle gjerne ha besteget nye fjell hver dag, men det går dessverre ikke. Uansett var det en fin tur til toppen av Lifjellet, været var nydelig og utsikten som vanlig fantastisk, melder han.

– Veien blir til mens man går

På tross av ettervirkningene etter gårsdagens heftige runde i Narviks bakgård, var ikke Hauge mer utslitt enn at han tok en ekstra slynge.

– For å få litt ekstra høydemeter så gikk jeg ned 500m og opp igjen til toppen, forteller han.

Morgendagens planer er enda uvisst, og vil avhenge av formen.

– Jeg begynner nå virkelig å merke på kroppen at jeg har gått såpass mye i det siste. Som nevnt tidligere, veien blir til når en går!, skriver han.