– Når en treåring er i stand til å bære med seg søppel fra tur, så klarer også voksne folk det

Aleksander Vestad og datteren Leonora (3) finner stadig søppel på tur: – Når en treåring er i stand til å bære med seg søppel fra tur, så klarer også voksne folk det.

Miljøbevisst: Leonora Vestad er en miljøbevisst treåring, og plukket mer enn gjerne med seg søppel da hun og faren, Aleksander Vestad, var på telttur ved Storvatnet.  

Finner søppel: Aleksander og Leonora Vestad (3) kommer titt og ofte over søppel når de ferdes i naturen på Senja. 

nyheter

Når Folkebladet ringer for å intervjue Vestad om søppelfunnet, er det første han sier:

– Senja er helt bombardert.

Tok saken i egne hender

Da Aleksander Vestad og datteren Leonora (3) skulle hjem fra telttur ved Storvatnet i Kårvikhamn, oppdaget de en mengde ølbokser strødd rundt omkring i naturen.

– Leonora ble trist da hun så alt søppelet som lå i naturen. Det har vært mye fokus på miljøbevissthet i barnehagen, og vi prøver også å oppdra henne til å være miljøvennlig, forklarer Vestad, som er bosatt på Finnsnes.

Han forteller at de bestemte seg for å rydde sammen de tomme ølboksene.

– Leonora bestemte seg for å ta saken i egne hender. Når en treåring er i stand til å bære med seg søppel fra tur, så klarer også voksne folk det, sier Vestad.

Finner dopapir

Dette er ikke første gang Vestad og datteren finner søppel på tur. Da Vestad og familien var på telttur i Lyngen for fem dager siden, fant de store mengder med dopapir som hadde havnet i naturen.

– Vi sleit med å finne en plass å sette opp teltet, fordi det var så mye dopapir overalt. Det har blitt et kjempeproblem, forteller han.

Vestad tror det kan skyldes den såkalte “topptur-trenden”, som har blitt mer framtredende enn før.

– Det er mer folk i fjellet enn før, som slenger fra seg søppel. Min oppfordring til dem er å ta med seg noe de kan bære søppelet i, på vei hjem, avslutter han.