– Den råeste turen jeg har gått så langt i mitt liv

Dag ni ble den heftigste på turen så langt, og kanskje også av alle turer Linas Hauge har gått i sitt liv, forteller Tur for liv-vandreren.

Høydepunkt: Dag ni ble et høydepunkt for Linas Hauge under «Tur for liv»-prosjektet. Her ser vi turfølget på toppen av Jiekŋanjunni fredag. F.v.: Paula Sophie, Kent David Pedersen, Linas Hauge og Herman Høeg.  

Dette er saken:
  • I to uker skal Linas Hauge fra Salangen forsere fjelltopper i regionen. Han går for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.
  • Hauge har en egen facebookside med innsamlingsaksjon, et kontonummer der folk som ønsker kan bidra. Pengene går direkte til Barnekreftforeningen. Her kan også folk følge Hauge på fjellturene.
  • Så langt har han passert 13.956 høydemeter.
  • Totalt hittil i innsamlingen: 23.600 kroner.
nyheter

Linas Hauge bestiger fjelltopper under prosjektnavnet Tur for liv for å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Målet er å samle inn 25.000 kroner på to uker, og hittil har han samlet inn 23.600 kroner og 13.956 høydemeter.

– Stemningen var fantastisk

Prosjektets høydepunkt, rundturen i Narviks bakgård, har blitt planlagt i flere måneder og ble gjennomført på dag 9, fredag. Dagsetappen gikk over fjellene Linken, Tredjetoppen, Moskočohkka, Beisfjordtøtta, Jiekŋanjunni og Rombakstøtta i Narvik og ga 2.320 høydemeter,

– Været var fantastisk, turfølget var fantastisk og stemningen var fantastisk. Vi startet helt nede ved Narvik havn på en flytebrygge, og gikk så opp til Linken via grusveien, forteller Hauge i en e-post til Folkebladet.

– Nøt livet i solen

– Deretter besteg vi Tredjetoppen, og derifra rappelerte vi ned en vegg og vandret til Moskočohkka. Her la vi igjen turbok, oppgraderte varden, og spiste litt før vi bega oss ut på den legendariske Partisanleden, et ganske langt og luftig parti hvor fjellet går innover på den ene siden.

Deretter gikk turen videre over Beisfjordtøtta, som var turens høyeste fjell.

– Her nøt vi livet i solen, før turen gikk videre til Jiekŋanjunni og så Rombakstøtta. Vi besteg hele 6 topper på det som jeg vil påstå er den råeste og mest vanvittige turen jeg har gått sålangt i mitt liv, med tanke på opplevelser, utsikt og mestringsfølelse, skriver en fornøyd Hauge.

På etappen hadde han med seg Kent David Pedersen, Paula Sophie og Herman Høeg.