Akvafarm investerer for 45 millioner

Når Akvafarm nå skal fordoble produksjonen av laksesmolt, bruker bedriften egne krefter til å bygge opp det avanserte produksjonsanlegget.

GJØR ALT SJØL Parallelt med at produksjonen går for fullt, er de ansatte ved Akvafarm i full gang med å legge siste hånd på utbygginga ved bedriften. Her er elektriker Trond Ketil Abelsen i gang med å tilpasse et av rørene.   Foto: Alle foto: Vidar Bjørkli

nyheter

– Vi er litt sånn kjerringa mot strømmen; vi gjør det meste sjøl. Det har vi gjort i alle år siden oppstarten, og da vet vi at det funker, sier daglig leder Odd Steinar Olsen.

Smoltanlegget i Bergsbotn så dagens lys i 1985. Opp gjennom årene er anlegget stadig blitt bygget ut og kapasiteten økt. Det har vært relativt små skritt. Nå tar imidlertid bedriften sitt største løft noensinne. 45 millioner kroner investeres for å øke produksjonen fra 2,5 millioner til 5 millioner smolt i Bergsbotn. I tillegg skal kapasiteten også økes ved avdelinga i Sørfjorden i Dyrøy — fra 1 million til 2,5 millioner. Her har konsesjonen for økt produksjon nylig gått i orden.