Nyhetsdøgnet søndag 14. juli

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms:

18:16, Oteren: MC-fører lettere skadet i forbindelse med et trafikkuhell på E6. Oppdatert 18:54: MC-fører bringes til UNN for nærmere undersøkelse. MC skal ha måtte svinge av veien da annet kjøretøy kom over i hans kjørefelt, opplyser politiet.

14:22, Sørstraumen: Schæferlignende hund løs ved Marina Harvest Rakkenes, svart bånd rundt halsen, lysebrun i pelsen.

04:24, Tromsø: Politiet fikk melding om en maskert mann som forsøkte å bryte seg inn i en bil i Skolegata. Politiet ankom stedet like etter og påtraff mannen. Vedkommende truer patruljen med kniv og blir bragt under kontroll ved bruk av elektrosjokkvåpen. Mannen overtas av helsevesenet. Politiet opplyser at de oppretter sak på forholdet.

04:09, Silsand: Politiet har avholdt trafikkontroll på Laukshellaveien. Fokus på promille. 34 kontrollerte førere, ingen reaksjoner.

02:20, Harstad: En beruset mann i tyveårene ble innbragt av politiet og satt i arrest. Han forulempet flere personer og var til sjenanse i sentrum. Forholdet blir anmeldt, opplyser politiet.

02:13, Manndalen: Politiet har avholdt trafikkontroll med fokus på promille. 18 kontrollerte førere. Ingen reaksjoner.

Nordland:

17:08, Andøy: Politiet har hatt trafikkontroll på RV82 ved Saura. Fem forenklede forelegg for høy fart. Høyeste fart var 75 km/t i 60 sone.

16:46, Grane: Politiet har fått melding om en bobil som har kjørt utenfor veien på E6 v/ Strendene, i forbindelse med at en annen bil har foretatt en forbikjøring av bobilen. Ingen personskade eller materielle skader. Politiet har vært på stedet og vil opprette sak på forholdet.

15:25, Andøy: Politiet har gjennomført trafikkontroll på RV82 v/ Åse:. Det resulterte i 4forenklede forelegg for høy fart. Høyeste hastighet var 65 km/t i 50 sone.

07:14, Sandnessjøen: Nødetatene rykker ut til trafikkulykke med personskade. Det er en sykkel som er involvert. Hendelsesforløp uavklart. Syklisten ble etter hvert kjørt til sykehus i ambulanse.

01:43, Ballstad: To personer uavhengig av hverandre er i løpet av kvelden bortvist fra Bryggedans. Felles for de to var at de var beruset, kranglete og eglet med andre gjester.

00:20, Rana: Politiet stanset en bilist i promillekontroll ved Bimbo veikro. Utslag på alkometer til godt over lovlig verdi. Førerkort tatt i beslag. Etterforskning startet.

Finnmark:

10:36, Lakselv: Midnattsrocken - Politiet fikk inn melding om en person som satt innelåst i bil. Batteri var dødt som følge av lading av telefon. Patrulje kom til stedet for å bistå. Situasjonen løste seg da eier og nøkkel dukket opp.

06:03, Alta: En gjeng med glade gutter ble ikke fullt så glad da de ble fersket med falsk id i håp om å komme seg inn på utestedet. Noe amper stemning rettet mot ordensvaktene løste seg da politiet kom til stedet. Alle ble bortvist fra sentrumsområdet, opplyser politiet.

05:58, Kirkenes: To biler, uavhengig av hverandre, stanset i trafikkontroll med ulovlig solfilm på rutene. Den ene fikk mangellapp da sjåfør ikke klarte fjerne solfilmen på stedet, mens den andre slapp mangellapp etter å ha fjernet det der og da, opplyser politiet.

Norge:

15:28, Molde: En 12 år gammel jente døde etter drukningsulykke i Molde torsdag denne uken. Les mer.

15:08, Vest-Agder: En person omkom da en brannbil kjørte av veien i Omland i Kvinesdal i Vest-Agder søndag ettermiddag. Brannbilen var på vei til en annen ulykke.

05:55, Tromsø: Ordføreren i Tromsø mener tog mellom ishavsbyen og Narvik, der det er forbindelse videre til Sverige, kan være stedet å begynne for å få jernbane lenger nord. Les mer her.

Verden:

15:30, Sverige: Et småfly med ni fallskjermhoppere om bord har krasjlandet utenfor Umeå i Sverige. Omstendighetene og eventuelt skadeomfang er uklart. Les mer om saken her.

11:48, Frankrike: Tysklands regjeringssjef Angela Merkel og andre europeiske ledere er på plass i Paris som æresgjester under feiringen av Frankrikes nasjonaldag.

07:59, Nepal: Antall døde etter flom og jordskred i Nepal har økt til 43, og ytterligere 24 er savnet. Monsunregn har truffet 30 av landets 77 distrikter den siste uken. Les mer her.

06:19, USA: Mer enn 50.000 mennesker var i drøyt fem timer uten strøm i New York lørdag kveld. Det er fortsatt uklart hva som er årsaken.
Les mer.

03:24, USA: Ekstremværet Barry, nå nedgradert til en tropisk storm, har nådd land i Louisiana. Flere steder må folk søke tilflukt på taket for å unnslippe vannmassene. Les mer om saken her.