Nyhetsdøgnet torsdag 11. juli

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt
nyheter

Troms:

Ca 19.25, Lenvik: Holmemobrua er stengt inntil videre etter en trafikkuhell tidligere torsdag. – Materielle skader på rekkverket var så omfattende at kommunen har vært nødt til stenge brua. Den vil være stengt til midlertidig reparasjon er utført, skriver kommunen på sine Facebook-sider.

19.19, Lyngen: UP har avholdt laserkontroll i 60-sonen på Svensby. Det ble utstedt ti forenklede forelegg og tatt beslag tre førerkort. Høyeste hastighet målt til 89 km/t, opplyser politiet.

16.34, Lavangsdalen: Politiet melder om trafikkulykke på E8. En personbil har kjørt av vegen, tre personer var i bilen. Skadeomfang ikke avklart og nødetatene var ved 16.40-tiden på vei til stedet.

Klokken 17.04 oppdaterer opreasjonsledelsen ved Troms politidistrikt med at det ikke oppsto personskade og at kjøretøyet er ute av vegbanen. – Trafikken går som normalt og politiet arbeider på stedet.

12.21. Tamokdalen: Den døde personen som ble funnet av politiets letemannskaper i Tamokdalen onsdag vil bli formelt identifisert i løpet av denne uken. Det sier John Kåre Granheim ved Målselv lensmannsdistrikt til iTromsø.

- Vi har ennå ikke fått en formell identifikasjon av den omkomne, sier han.

Det var onsdag at politiet gjenopptok søket etter Niklas Nyman som var den siste savnede etter dødsskredet i Tamokdalen tidligere i vinter da fire personer mistet livet.

Nyman var en del av et turfølge som ble tatt av snøskred på Blåbærtinden - de andre var to finske menn og en svensk kvinne.

11.09: Det er tatt opp pukkellaks i både Lenvik og Nordreisa kommune, melder Nordlys. Dette er en lakseart som ikke er ønsket i Norge. Norsk institutt for naturforskning ber folk registrere i fangstrapporten om de får pukkellaks.

04.24, Tromsø: UP har avholdt kontroller til litt over midnatt, opplyser Troms politidistrikt på Twitter. I Kroken ble 109 førere kontrollert, ingen reaksjoner. På Stakkevollvegen ble åtte førere tatt med for høy fart. Høyeste målte hastighet der var 58 kilometer i timen i 40-sonen. Alle avgjort med forenklet forelegg. I tillegg fikk fem førere forenklet foreleggfor ulovlig mobilbruk.

Norge:

12.46, Hønefoss: Sør-Øst politidistrikt har siktet et foreldrepar etter at deres felles spedbarn er alvorlig skadet. Ifølge politiet kommer barnet til å ha alvorlige hjerneskader livet ut, skriver VG. Det var 15. juni i år at politiet fikk melding fra Ullevål sykehus om det alvorlig skadede barnet. Den elleve uker gamle babyen hadde da blitt flydd inn med luftambulanse fra Hønefoss, og helsepersonellet mente at skadene kunne være påførte.

Les mer her.

10.19, Stavanger: En person er fraktet til sykehus etter å ha blitt funnet i vannet ved Stavanger. Vedkommende fikk hjerte- og lungeredning på stedet. Personen ble funnet under en leteaksjon ved innseilingen til Hillevågsvatnet torsdag formiddag. Meldingen om saken kom klokka 9.25.

– Det er iverksatt overflatesøk etter at det innkom melding om en båt med motoren i gang og tau i propellen som lå og slo i fjæresteinene, opplyser Sørvest politidistrikt.

Dykkere, politibåt og helikopter rykket ut til stedet. Rett før klokka 10 kom meldingen luftambulansen hadde funnet en person i vannet. Personen fikk hjerte- og lungeredning og er fraktet med ambulanse til Stavanger universitetssjukehus.

– Politiet har en formening om hvem vedkommende er. Det er ikke noe per nå som indikerer at det skal ha vært flere personer om bord i båten, melder politiet.

12.44 opplyses det at mannen døde. De nærmeste pårørende er varslet.

(NTB)

10.10, Stokmarknes: En mann i 50-årene er tatt for å ha kjørt en turistbuss mens han var påvirket av alkohol, opplyser politiet i Nordland. Bussen ble stoppet i Stokmarknes torsdag formiddag.

– Det var politiet selv som hadde mistanke om promillekjøringen etter å ha observert bussen. Det var mange turister ombord i bussen. Analysene av prøvene er fremdeles ikke klare, men det var tydelig at promillen var godt over grensen, sier operasjonsleder Remi Johansen til VG.

08.26: Politiet har siktet et foreldrepar etter at deres felles barn er alvorlig skadd, opplyser Sørøst politidistrikt. Politiet har invitert til pressekonferansen om saken ved politihuset på Hønefoss klokka 12 torsdag. Det er ikke kjent hva foreldreparet er siktet for eller hvor de er hjemmehørende, melder NTB.

– Det vil ikke bli gitt noen ytterligere kommentar før ved pressekonferansen, opplyser politiet.

07.39: Norwegian fikk et resultat før skatt på 111 millioner kroner i andre kvartal. Det er en nedgang, men selskapet viser til lavere kostnader og høyere inntekter. Inntektene per setekilometer (RASK) økte med 13 prosent, og inntektene per passasjerkilometer (yield) steg med 11 prosent.

– Kvartalstallene viser at vi leverer på strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet. Til tross for driftsutfordringer utenfor vår kontroll, som 737 MAX-problemene, leverer vi det høyeste underliggende driftsresultatet for andre kvartal i Norwegians historie. Jeg er også tilfreds med bestillingene fremover, spesielt på langdistanse, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

(NTB)

06.00, Sandefjord; Politiet og mannskaper fra Norske redningshunder leter etter ei 15 år gammel jente. Hun forlot hjemmet i 19-tiden onsdag kveld, sammen med sin hund. Sannsynligvis iført hettegenser og lyse jeans. Jenta har mørkt hår og er omlag 155 centimeter, opplyser politiet i Sør-Øst.

05.36, Bergen: En mann, som lå blodig midt i kjøregaten, er kjørt til traumemottaket på Haukeland universitetssykehus. Politiet har vært i kontakt med den skadde. Mannen er utskrevet fra sykehuset, men han ønsker ikke å opplyse om hva som har skjedd. Sak opprettet, melder Vest politidistrikt.

03.09, Moss: En mopedfører, som var uoppmerksom under kjøring, kjørte inn i en parkert bil. Vedkommende kjørt til legevakta for sjekk. Trolig kun snakk om skrubbsår, melder politiet i Øst.

00.45, Drammen: Det oppstod en krangel på et utested etter at en gjest blandet seg inn i et biljardspill, noe som resulterte i at gjesten ble dyttet til og fikk hodet slått imot en blomsterpotte. De som dyttet løp vekk og gjesten løp etter og fikk slått til den ene, men ble til gjengjeld slått selv. Klokken 03.02 opplyser politiet i Sør-Øst at gjesten ble brakt til legevakta for behandling. "Kjæresten til gjesten, en dame i slutten av 30-årene, slo seg vrang på legevakten. Satt i arrest", melder politiet.

01.38, Moss: Politiet har bistått tollvesenet med stans av en bil. Bilen forsøkte å unndra seg kontroll, men ble til slutt stanset rett nord for Moss på E6. Fører, en mann i 40-årene, ble pågrepet. Fremstod som ruset, prøver tatt. Mannen har ikke gyldig førerkort. Uvisst om det er noe ulovlig i bilen, melder politiet i Øst.

00.07, Strømmen: Tre gutter på 16 og 17 år ble truet med kniv av en for dem ukjent person. Politiet har nå fått kontroll på gjerningspersonen, melder politiet i Øst. "Gjerningspersonen, en mann i 40-årene, er besluttet pågrepet og kjøres i arrest. Vi har kontroll på kniven".

01.09, Åfjord: Politiet har fått melding om en savnet mann i 60-årene i området Finnbuskaret, Krasbotnvatnet, Selavatnet. Savnede har vært med en turkompis, men de har kommet fra hverandre, melder politiet i Trøndelag. Det opplyses at mannen skal gå med en ryggsekk, blå jakke og blå bukse. Hovedredningsentralen er varslet og SeaKing sendt til området med en hundeekvipasje fra politiet. Røde Kors er også varslet.

Verden:

12.39, Vatikanstaten: Torsdag har tjenestemenn åpnet to graver i Vatikanet i jakten på en jente som forsvant for over 30 år siden. Torsdag ettermiddag melder AFP at gravene er tomme.

Orlandi forsvant i Roma i 1983, 15 år gammel. Hun var datteren til en tjener av Johannes Paul II og hadde vatikansk statsborgerskap. Saken har vært et av de største mysteriene i Vatikanets historie.

04.39, Hellas: Seks turister har mistet livet etter at kraftige vindkast, hagl og storm rammet den nordlige delen av Hellas sent onsdag. Uværet har rammet populære turiststeder i Nord-Hellas som Halkidiki. Til sammen 30 mennesker er skadd. Det er erklært unntakstilstand i området. Til sammen 140 redningsarbeidere har bistått i redningsaksjonene, ifølge politiet. Et par fra Tsjekkia omkom da campingvognen deres ble tatt av kraftige vindkast. En russisk far og hans sønn omkom etter at de ble truffet av et fallende tre. En rumensk kvinne og hennes barn er også blant de omkomne.I tillegg er en fisker i 60-årene savnet. (NTB)

03.58, Japan: Den japanske sonden Hayabusa2 har foretatt en vellykket landing på en asteroide torsdag. Sonden skal samle inn prøver av støv fra overflaten. Hayabusa2 begynte sin ferd i 2014 og skal vende tilbake til jorda i 2020. Den hadde sin første landing i februar i år.

– Kontrollrommet mottok informasjon om at sonden har landet, sier talsmann Takayuki Tomobe i den japanske romforskningsorganisasjonen JAXA torsdag.

Planen å ta prøver fra overflaten som kan bli med tilbake til jorda. Returen er 280 millioner kilometer lang. (NTB)

01.32, Iran: Fem båter som tilhører den iranske Revolusjonsgarden, forsøkte å ta en britisk oljetanker i arrest i Persiabukta onsdag, melder CNN. Oljetankeren befant seg i Hormuzstredet da den ble stanset og bedt om å endre kurs til nærliggende iransk territorium, opplyser to ikke navngitte amerikanske tjenestemenn som har kjennskap til hendelsen, til CNN. Oljetankeren ble imidlertid beskyttet av den britiske fregatten HMS Montrose, som rettet sine våpen mot båtene og ga muntlige advarsler.