Fortviler over manglende telefondekning

– Utrygt når man ikke kan ringe etter hjelp

Innbyggerne i Blomli fortviler over manglende mobildekning. De frykter at de ikke får tak i hjelp hvis noe skulle skje.

Dekning. Innbyggerene i Blomli utenfor Finnsnes reagerer på liten og tidvis manglende dekning for mobiltelefon og internett der de bor. Fra venstre: Elise Eidissen, Hilde Jeppesen, Alf Arne Eidissen, Silje Eidissen, Don Ransi Eidissen, Jarl Kristiansen, Roy Eidissen, Jan Eidissen, Maud Eidissen, Agnethe Rognmo og Rita Eidissen.   Foto: Carina Hansen

nyheter

Når Folkebladets journalist snakker med Don Ransi Eidissen, som er på besøk hos sine svigerforeldre i Blomli, er det ikke lett å høre hva som blir sagt over telefonen. Ut fra kvaliteten på samtalen skulle man tro han var langt fra folk og fe, men sannheten er at han sitter i et hus i Blomli, ti minutter fra Finnsnes sentrum og knappe 50 meter fra fylkesveien.

– Det siste året har det vært skikkelig dårlig dekning, angivelig skal en basestasjon ha vært ødelagt for så å ha blitt fikset. Men fortsatt er det veldig dårlig dekning. Det er utrygt når man ikke en gang kan ringe etter hjelp, sier Don Ransi Eidissen til Folkebladet.