I sommer blir det muligheter for å bryne seg på mysterier både på Finnsnes og på Husøya

Kim Hauglid og hans Escape House Midt-Troms i Sørreisa "ekspanderer" i sommer.

Flytter inn. I vel tre uker i sommer vil Kim Hauglid drive et Escape Room rettet mot barn og unge i Finnsnes senter.   Foto: Maria Holm Simonsen

nyheter

For vel to år startet Kim Hauglid opp sitt Escape Room-konsept. Siden den gang har mange grupper kommet til Sørreisa for bryne seg på mysteriespillet der man frivillig lar seg låse inn, for så å løse gåter og oppgaver for å komme seg ut igjen.

Nå kan Hauglid avsløre at han i løpet av vel tre uker i sommer vil ha et Escape Room i drift på Finnsnes. Nærmere bestemt i Finnsnes senter i lokalet mellom En kaffe te og Gozzip frisør.

– Jeg har et barnerom i Sørreisa som ikke blir veldig mye brukt. Folk kommer gjerne langveisfra for å prøve seg på de to voksenrommene, men det ser ikke ut til at foreldre kjører langt for at ungene skal ta Escape room. Derfor har jeg tenkt at den plassen jeg bruker på barnerommet i stedet kan brukes på noe annet. For «å ta livet av» rommet på en ordentlig måte  flytter jeg det til Finnsnes under Finnsnes i Fest først, forteller Hauglid.

Øker vanskelighetsgraden

Han kommer til å legge til litt elementer i rommet for å øke vanskelighetsgraden. På den måten kan det være egnet for barn og ungdom i aldersgruppen 10 til 18 år.

– Hva blir temaet for rommet?

– Det vil handle om at byens gullbeholdning er stjålet. «Tyvene» kjenner man til på grunn av overvåkningskameraer, men politiet trenger likevel hjelp fra detektiver til å løse saken, smiler Hauglid.

– Er det mye arbeid å bygge opp rommet på Finnsnes?

– Neida, det er ingen stor sak å demontere og flytte elementene fra rommet i Sørreisa. Det eneste er at jeg må bygge en boks inne i lokalet i Finnsnes senter, men det skal enkelt la seg gjøre med noen lettvegger.

Han håper å ha rommet klart rundt én uke før Finnsnes i Fest braker løs 29. juli. I tillegg til å være i drift under selve festuka, planlegger Hauglid å ha åpent rundt to uker etterpå.

– Totalt blir det altså vel tre uker. Dette er jo en periode hvor det generelt er masse folk i omløp i Midt-Troms, og spesielt på Finnsnes, sier Hauglig som håper at mange vil komme innom og prøve seg.

Til Husøydagan

Det som også er klart er at Kim Hauglid skal rigge seg til med et Escape Room på Husøy lørdag 24. august under Husøydagan.

– Her har de booket meg inn for å kjøre en dagspakke med Escape Room, noe jeg synes er veldig artig. Jeg skal ordne til et rom i en gammel garnsjå, forteller Hauglid.

I forbindelse med Husøyoppdraget skal han lage til et eget konsept med historie og oppgaver. Allerede nå kan Hauglid avsløre at tematikken for rommet kommer til å være hav, pirater og en gullskatt.

– Jeg har kalt rommet "Steinbruddets hemmelighet". Det blir en halvtimes spill per gruppe, så det blir ikke så mange i løpet av en dag — kanskje mellom ni og ti stykker. Allerede er en del av dem booket, forteller Haugli.