Nyhetsdøgnet torsdag 27. juni

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

nyheter

Troms

20.49 - Lavangsdalen: UP har hatt laserkontroll på stedet. Det resulterte i 6 forenklede forelegg for fart, der høyeste hastighet var 117km/t i 90-sonen.

18.44 - Finnsnes: En bil har kjørt utfor vegen ved Trollvika opplyser politiet. En person involvert, og skal være våken. Utrykningsenhetene er på vei til stedet. 19.22 skriver politiet på Twitter at vegen foreløpig er stengt. Fører av bilen måtte klippes ut og sjekkes nå av ambulansepersonell. Klokken 19:58 meldte politiet at Vegen er åpen og bilen berget. Politipatruljen vil oppretter sak på forholdet.

16.17 - Krokelvdalen: Ei huskytispe er tatt hånd om. Eier bes ta kontakt med politiet.

15.33 - Ramfjord: Melding om røykutvikling fra en leilighet. Utrykningsenheten er på tur. Oppdatert 15:58: Politi og brannvesenet er på stedet. Beboerne kom seg raskt ut. Årsaken skal ha vært matlaging hvor frityrolje har tatt fyr.

11.38 - Tromsø: Nødetatene rykket ut til Roald Amundsensgate etter melding om røykutvikling. Det var her snakk om tørrkoking.

10.18 - Tromsø: Nødetatene til Terminalgata etter melding og gasslukt. Oppdatert 10.27: Brannmannskaper har søkt gjennom aktuell bygning, uten å ha avdekket noe form for gasslekkasjer.

09.42 - Tromsø: Politiet har avholdt laserkontroll på Skjelnan, der fire forenklede forelegg ble utferdiget. En fikk sitt førerkort beslaglagt grunnet for høy hastighet.

05.50 - Storsteinnes: På Twitter melder politiet at det har innkommet melding om en singel ulykke, dvs en bil har kollidert med autovernet ved Holmelvkjosen. Nødetatene på vei til stedet. Store skader på bil og autovern. Uvisst per nå om det er personskade. Oppdatering: Var formentlig to personer i bilen på ulykkestidspunktet. Den ene personen er gjort rede for, og er uskadet. I følge vitner, så var den andre personen tilsynelatende uskadet. Han forlot stedet før politiet ankom, og vi forsøker å komme i kontakt med han.

Norge

05.13 - Norge: Bibelselskapet mener Guds ord for få liten plass i utkastet til ny læreplan i KRLE, skriver NTB. – Et alvorlig brudd med norsk skolehistorie, advarer de. Les mer her.

04.56 - Trøndelag: NTB melder at en motorsyklist er innlagt på St. Olavs Hospital med alvorlige skader etter en utforkjøring på E6 i Åsen i Levanger like før midnatt natt til torsdag. Les mer her.

03.57 - Norge: Arbeiderpartiet mener netthets har for få konsekvenser, og foreslår å gi politiet mulighet til å gi forenklede forelegg til folk som hetser. Det skriver NTB. Les mer om saken her.

03.07 - Stavanger: Politiet skal undersøke hva som skjedde da en kvinne falt ned trappen fra en gangbro på Stavanger lufthavn 14 juni, skriver NTB. Hun døde kort etter av hodeskader. Les mer her.

02.52 -Trondheim: NTB melder at Utlendingsnemnda (UNE) bekrefter overfor Adresseavisen at Abbasi-saken fremdeles står uendret. Avslaget står ved lag. Les mer her.

01.55 Sør-Trøndelag: En mann i 60-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til seks år og sju måneders fengsel for gjentatt seksuell omgang med en jente under ti år. Dete skriver NTB. Les mer her.

Verden

05.19 - USA: Bare demokratiske presidentkandidater, men alle viste ulike oppfatninger om et offentlig helsevesen i USA da den første debatten ble holdt natt til torsdag, skrivere NTB. Les mer her.

04.05 - USA: NTB skriver at Norge støtter USA i at Tyrkia ikke kan fortsette å være med utviklingen av de nye F-35-kampflyene dersom de kjøper luftvernmissiler fra Russland. Les mer her.

02.09 - Venezuela: NTB melder at Venezuelas president Nicolás Maduro advarte onsdag sine politiske motstandere med at han ville være nådeløs dersom noen forsøkte å sette ham til side. Les mer her.

00.14 - USA: Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA har oppdaget en ny, mulig sikkerhetsrisiko ved det ulykkesrammede Boeing 737 MAX. Det opplyser NTB. Les mer om saken her.