Frykter for nedleggelse av tingretten: – Trist

For fire år siden fryktet man at Senja tingrett kunne bli lagt ned. En ny rapport om struktur i domstolene som skal ligge klar om noen måneder har brakt redselen tilbake.

UTSATT: I Senja tingrett er det nå ni ansatte. Fire dommerårsverk og fem saksbehandlere. De kan forsvinne ved en nedleggelse.  

nyheter

Representanter fra Senterpartiet var denne uken på besøk hos Senja tingrett. Bakgrunnen er en rapport om struktur i domstolene som skal være klar 1. oktober. Rapporten vil dermed være klar før Domstolkommisjonen skal levere sin utredning om domstolenes organisering innen 11. august 2020.

– Det skulle egentlig være en utredning der struktur ble vurdert på bakgrunn av andre ting som kom frem i utredningen. Så har det blitt snudd på slik at struktur kommer først. Det er bare å spekulere i hvorfor det skjer, men vi frykter da at man får en sterk reduksjon av domstoler i hele Norge, og også at Senja tingrett er utsatt for nedleggelse, sier justispolitisk talsperson i Senterpartiet Emilie Enger Mehl.