Frykter for nedleggelse av tingretten: – Trist

For fire år siden fryktet man at Senja tingrett kunne bli lagt ned. En ny rapport om struktur i domstolene som skal ligge klar om noen måneder har brakt redselen tilbake.

UTSATT: I Senja tingrett er det nå ni ansatte. Fire dommerårsverk og fem saksbehandlere. De kan forsvinne ved en nedleggelse.   Foto: Amund Hansen

nyheter

Representanter fra Senterpartiet var denne uken på besøk hos Senja tingrett. Bakgrunnen er en rapport om struktur i domstolene som skal være klar 1. oktober. Rapporten vil dermed være klar før Domstolkommisjonen skal levere sin utredning om domstolenes organisering innen 11. august 2020.

– Det skulle egentlig være en utredning der struktur ble vurdert på bakgrunn av andre ting som kom frem i utredningen. Så har det blitt snudd på slik at struktur kommer først. Det er bare å spekulere i hvorfor det skjer, men vi frykter da at man får en sterk reduksjon av domstoler i hele Norge, og også at Senja tingrett er utsatt for nedleggelse, sier justispolitisk talsperson i Senterpartiet Emilie Enger Mehl.