– Ulovlig å fjerne reiret

Denne måsemammaen har slått seg til med reir for utklekking av måseeggene på en av trafikkøyene ved innkjøringa til Finnsnes.

HER KLEKKES EGGENE UT: På denne trafikkøya ved Olderhamna har måsamammaen laget reir for å få klekket ut eggene sine.  Foto: Privat

nyheter

Dermed vil måseungene som etterhvert kommer til verden få en hektisk barndom med mye motorbrøl og ikke minst eksos.

Bilder av måsemamma som vokter eggene sine er nå dukket opp på Facebook-sida til Dyrebeskyttelsen i Midt-Troms, da med dertil tilhørende kommentarer til at måsemammaen nå ligger og hekker på ei trafikkøy med midt i trafikken. På Facebook-sida spør Line Fjeld hvem som kan kontaktes for å få fjerne reiret fra trafikkøya. Hun forteller at hun har kontaktet politiet i Lenvik, og at de svarer at det er ingenting de kan gjøre, og at i Tromsø er det helt vanlig at måsen hekker på slike plasser. Noen har kommentert det hele som tragisk, og er forbauset over at politiet ikke kan gjøre noe med dette måsereiret. Andre mener at måsereiret må kunne flyttes når viktige grunner tilsier dette, og viser til at reiret ligger svært utsatt til midt i trafikken.