To ministre bekreftet til Husøydagan

Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreisde (H) og klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) stiller til debatt på kaikanten på Husøya 24. august.

Husøydagan. Årets Husøydagan går av stabelen 23.-25- august. Bildet er fra fjorårets hoveddebatt, der blant andre statsminister Erna Solberg satt i panelet.   Foto: Maria Holm Simonsen

Kommer. Det er bekreftet at utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide stiller på Husøydagan.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kommer. Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) har bekreftet at han kommer til Husøydagan.  Foto: Berg-Rusten, Ole/NTB scanpix

Kommer. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum stiller på Husøydagan.  Foto: Pedersen, Terje/NTB scanpix

Fornøyd. Rita Karlsen sier at de i Husøy Grendeutvalg er strålende fornøyde med å ha fått blant annet to ministre til hoveddebatten.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

– Vi er strålende fornøyde med at de kommer. Ministrene har jo en hektisk hverdag, men her har de prioritert riktig, humrer Rita Karlsen, som for øyeblikket har steppet inn som vikarierende leder i Husøy Grendeutvalg.

Det blir selvfølgelig ikke bare ministre å finne i debattpanelet. Nestlederen i Ap, Bjørnar Skjæran, har bekreftet at han kommer til Husøy. Det samme gjør Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV).

Hoveddebatten vil i år som i fjor bli direktesendt på NRK.

Skal diskutere framtida

– Hva blir tema for debatten?

– Foreløpig har vi arbeidstittelen «Framtida» og da med et fokus på klima, miljø og bærekraft, sier Karlsen.

Hun påpeker at de også vil sette sammen et ungdomspanel, som skal få bryne seg på det samme temaet.

– I tillegg til hoveddebatten vil det ble en lokal/regional debatt. I den anledning kommer blant annet flere regionale fiskeripolitiske talsmenn.

Bærekraft blir også temaet under det planlagte fagseminaret 23. august.

Startet i februar

Husøydagan i august har trukket til seg mang en toppolitiker i løpet av årene. I fjor var statsminister Erna Solberg (H) én av flere som hadde funnet veien til øya.

– Hvordan jobber dere for å få politikerne til å stille?

– Vi begynner allerede i februar å planlegge hvem vi skal spørre. Vi starter der og jobber videre ut ifra det, sier Karlsen.

Mange omtaler Husøydagan som årets viktigste fiskeripolitiske arrangement. Det er også fra flere hold uttalt at det er et must for fiskeriministeren å stille når Husøydagan går av stabelen. I fjor var fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) på plass under arrangementet, men ut ifra en kommentar han la ifra seg på Husøydagans Facebook-side tirsdag er det fortsatt uvisst om han stiller.