Nyhetsdøgnet onsdag 12. juni

Her er en kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix

nyheter

Troms

07.06 - Tromsø: På Twitter melder politiet at de rykker ut på en melding om brann i kjøretøy på toppen av Tverrforbindelsen. Brannen er slukket. Brannvesenet er på stedet. Politiet er på tur.

Oppdatering 07.14: Politiet kommer med en oppdatering på Twitter. Det var kun fører i bilen og vedkommende er uskadd. Bilen er trukket ut av veien og trafikken går som normalt forbi stedet.

Norge

08.10 - Norge: NTB skriver at sykefraværet i første kvartal var 5,9 prosent, ifølge sesongjusterte tall fra Nav og SSB. Det tilsvarer en økning på 1,1 prosent fra forrige kvartal. Les mer her.

07.10 - Norge: Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) vil at skoleelever skal få mat på skolen som foreldrene betaler for. Det melder NTB. Les mer her.

05.37 - Oslo: Fem personer ble sendt til legevakt etter en trafikkulykke i Sannergata i Oslo natt til onsdag, skriver NTB. Les mer her.

Verden

06.01 - Hongkong: Tusenvis demonstrerte onsdag i Hongkong i protest mot loven som muliggjør utlevering til Kina, skriver NTB. Den politiske ledelsen utsetter nå den planlagte høringen. Les mer her.

03.27 - England: NTB melder at tre selskaper er saksøkt av 200 personer etter brannen i Grenfell Tower i London i 2017 for feil i et kjøleskap, der brannen startet, og fasadekledningen. Les mer her.

02.23 - Brasil: Høyesterett i Brasil skulle tirsdag vurdere løslatelse for tidligere president Luiz Inácio Lula da Silva, men trakk seg overraskende tilbake uten å ta det opp. Det melder NTB.

01.53 - Frankrike: NTB skriver at en innsatt, væpnet med selvlaget våpen, truet sent tirsdag to ansatte med seg i et høysikkerhetsfengsel i Frankrike. Etter fem timer ble gislene løslatt. Les mer her.

00.21 - Verden: Leveransene av nye fly fra Boeing er mer enn halvert i mai sammenlignet med mai måned i fjor, melder NTB. Selskapets mest solgte flytype, 737 MAX, står fremdeles på bakken. Les mer her.