Ber om mer tilrettelegging for turiststrømmen:

– Der satt han og dreit midt på veien

Han har sett mye som taxisjåfør. Men å måtte stoppe opp og vente på en turist som bæsjer på veien, er noe av det mest spesielle Ove Strand har sett.

SENJA: Mange turister trekkes mot Senja når det er sommer, men også vinterstid er også nordlyset noe som tiltrekker både norske og utenlandske turister. Men de lokale mener det er for få toaletter. I vinter bare meter unna «Magesuget» (bildet) satt en utenlandsk turist å gjorde fra seg mitt på veien.   Foto: Rune Ottarsen

nyheter

Senja har de siste årene hatt en eksplosiv økning i antall turister som besøker øya. Men med flere folk og for få toalettfasiliteter har det blitt et pressende behov som ivaretar behovene til de tilreisende. Det kan taxisjåfør på Skaland, Ove Strand bekrefte etter en hendelse han opplevde i vinter.

– Jeg kjørte forbi utkikkspunktet «magasuget» i Bergsbotn, der det var fullstablet av biler som utover parkeringsplassen også hadde parkert på veien. Jeg fikk passert og like etter på langstrekka ser jeg en turist sittende på huk. Der satt han og dreit midt på veien. Jeg måtte bare slakke opp slik at han fikk gjort seg ferdig og det så ikke ut som han brydde seg. Jeg har vært mye på veien og opplevd mye, men har aldri vært borti noe så graverende før, forteller Strand til Folkebladet.