Nyhetsdøgnet tirsdag 11. juni

Her er en kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix  Foto: Junge, Heiko

nyheter

Troms

05.30: Skjold: Politiet fortsetter tirsdag etterforskningen av søndagens ulykke ved militærbasen på Skjold, skriver NRK Troms. To førstegangssoldater fikk lettere og moderate skader da de håndterte ammunisjon utenfor tjeneste. Politiet har sendt en krimtekniker til basen.

Norge

04.06: Oslo: To biler ble skadd i en brann på Grorud i Oslo natt til tirsdag. Politiet undersøker om brannen kan ha blitt påsatt. Les mer.

01.50: Rauma: En mann i 40-årene fra Litauen omkom etter at han falt utenfor en skrent i Trollstigen i Rauma mandag. Les mer.

01.09: Båtsfjordfjellet i Finnmark: Politiet fikk sent mandag kveld melding om en privatbil som hadde kjørt ut av veien. Det var en person i bilen, og nødetatene rykket ut. Klokken 01.09 opplyser Finnmark politidistrikt på Twitter at politiet brukte lang tid på utrykning da de måtte legge om til vinterdekk igjen. En bilfører og en passasjer ble sendt til helsesjekk.  Politiet har ikke mistanke om ruspåvirket kjøring. Det var en ung sjåfør på vanskelig føre, opplyser politiet.


Verden

05.06: Canada: Canadas folkevalgte forsamling godkjente mandag et lovforbud mot å holde hvaler og delfiner fanget og mot å drive oppdrett av dyreartene. Les mer.

04.00: Japan: Aksjehandelen i Japan åpnet forsiktig tirsdag, trolig preget av president Donald Trumps siste trusler mot Kina om ikke samtalene med president Xi fører fram. Les mer.

01.26: USA: Omkommet helikopterpilot identifisert i New York. Les mer.

00.53: Nord-Korea: Kim Yong-nam, drept med gift i et attentat i Malaysia i 2017 og halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, skal ha hatt flere møter med agenter fra CIA. Les mer.