Arctic Aviation Center

Nasjonalt luftfartsmiljø

Drømmen til Målselv-ordfører Nils Foshaug er på sikt å lage et nasjonalt kompetansemiljø for luftfart på Bardufoss.

Kompetansesenter: Ordfører Nils Foshaug håper å få etablert Arctic Aviation Center i løpet av høsten. Foshaug mener at Bardufoss kan bli et nasjonalt kompetansesenter for luftfart i årene som kommer.  Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

Avdøde Viggo Fossum lanserte Arctic Aviation Center (AAC) i en mulighetsstudie om Bardufoss flyplass. Målselv kommune har tatt tak i den og ordfører Nils Foshaug har mange tanker rundt hvordan Bardufoss flyplass skal kunne bli et nasjonalt kompetansesenter for luftfart i Norge.

– Bardufoss kan bli en ressurs for utvikling av luftfart i hele Norge. Vi har startet jobben med eksisterene aktører rundt flyplassen og vi har hatt fylkesråd for kultur og næring, Sigrid Ina Simonsen på besøk. Vi dro rundt og snakket med flyfaglinja ved Bardufoss videregående skole, 139-luftving, den sivile flyskolen og Patria. Sammen med oss var også Nonotek (Nord-Norsk teknologi på Finnsnes, jour. anm) og Aviation Engeneering, sier Foshaug.