Den drepte bjørnen på Evenes kan være den samme som herjet i indre Troms i fjor:

– Vi venter på DNA-prøvene

Tirsdags morgen ble en slagbjørn skutt og drept i Rogndalen, Evenes. Det spekuleres i om dette kan være den samme bjørnen som drepte over 60 sauer i indre Troms på samme tid i fjor.

Sammentreff? Er dette den samme bjørnen som har herjet i indre Troms? Svarene får vi forhåpentligvis snart.   Foto: Statens Naturoppsyn

nyheter

Bjørnen som har ridd saueeiere i Evenes/Skånland som en mare de siste dagene, ble skutt tirsdag morgen, skriver Harstad Tidende. Spørsmålet som stilles, er om dette er den samme bjørnen som herjet i indre Troms i fjor. Veronica Sahlén, seksjonsleder for rovvilttiltak i Statens Naturoppsyn (SNO), kunne ikke utelukke noe som helst.


– Demotiverende, sier sauebonde

Like før lamminga tar til får bonde Hans Marius Walør i Bardu beskjeden om at bjørn er observert nær området der han og kolleger mistet rundt seksti sau til bjørnen i fjor sommer.

– Vi kan ikke utelukke noe som helst før vi får inn DNA-prøvene. Avstanden som bjørnen eventuelt kan ha lagt bak seg fra Bardu til Evenes er ikke for stor til at det er mulig. Men som sagt så får vi det endelige svaret når DNA-prøvene kommer inn, forhåpentligvis i løpet av en uke, sier Sahlén.

Sterk antakelse

Emil Halvorsrud, regional rovviltansvarlig i Troms, kunne heller ikke si så mye utenom at de er nødt til å vente på resultatene fra DNA-prøvene. Likevel valgte å komme med en sterk antakelse om saken.