Først ble det gjort funn av dødsalgen - så kom det et jordskred brasende inn i lakseslakteriet:

– Blir fort noen millioner i tap

Først mistet de om lag 400.000 smålaks, så knuste et jordskred verkstedet i lakseslakteriet. De siste ukene har vært noen av Salaks tyngste.

TUNG: Det har vært tunge uker for bedriften Salaks. Først ble de angrepet av den så kalte dødsalgen. Så traff et jordras verkstedet på lakseslakteriet. Nå jobber daglig leder, Odd Geir Bekkeli (i blått) ,og ledelsen med forsikringsoppgjøret.   Foto: Morten Dokka

nyheter

Det var en spesiell uke for oppdrettsselskapet Salaks i Salangen. For tre uker siden ble det gjort funn av Chrysochromulina, den såkalte dødsalgen, og i stedet for å gå til slakting gikk rundt 400.000 smålaks tapt til algene. Kun dager etterpå, lørdags morgen, fikk Odd Geir Bekkeli, daglig leder i Salaks en telefonen om at et jordskred hadde gått inn i veggen til lakseslakteriet.

– Vi sitter fortsatt og venter på å få lov til å gå inn i området. Geologer har ikke gjort seg ferdige og alt vi kan gjøre er å se på dronebildene som er tatt av rasstedet. Samtidig sitter vi i møte om algene og hva veien videre blir. Dette var mer vi var forberedt på. Det blir fort snakk om millioner i tap, sier Bekkeli som til Folkebladet bekrefter at det har vært tunge uker.