Nyhetsdøgnet mandag 10. juni

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

nyheter

Troms

Gryllefjord: Fergesambandet Andenes-Gryllefjord er innstilt mandag 10. juni på grunn av værforholdene. Det melder Troms fylkestrafikk på sin nettside.

13.48 - Sørreisa: Politiet har fått melding om at noen har funnet og tatt vare på en strømløs mobiltelefon. Den ble funnet på en lekeplass sentralt i Sørreisa. – Kjenner du til hvem som eier den så ring politiet på 02800 så setter vi deg i kontakt med finner. Telefonen må beskrives, skriver Troms politidistrikt på twitter.

13.20 - Tromsø: Politiet har vært på en forretningsadresse i sentrum etter melding om grovt tyveri. Det er utført skadeverk og borttatt et ukjent pengebeløp fra adressen. Politiet har foretatt kriminaltekniske undersøkelser og det opprettes sak på forholdet.

08.47 - Tromsø: Melding om båt på rek, ligger i sundet utenfor Skjelnan. Båten har tamp hengende etter seg, tyder på at den har slitt seg, melder politiet på twitter.

I en oppdatert melding skriver politiet at båten er berget og ført til land.

Nordland

07.30 - Bodø: Politiet fikk melding om pågående innbrudd i bedrift på Mørkved. Politiet har pågrepet en person på stedet. Sporsikring iverksatt. Vedkommende settes i arrest og avhøres iløpet av dagen, opplyser politiet på twitter.

23.51 - Narvik: Politiet fikk melding om pågående innbrudd i den katolske kirke. – Det viste seg at det var sognepresten som var på taket for å tette lekkasje, skriver politiet i Nordland på twitter.

Finnmark

07.59 - Vadsø: På alle fjelloverganger i Finnmark er det vanskelige kjøreforhold med snødekke/snøslaps. Politiet ber på twitter publikum være skodd etter forholdene.

22.20 - Vadsø: Politiet har kontrollert på en bilfører på veien mellom Vadsø-Vardø for ruspåvirkning. Fremsto som påvirket av alkohol. Nødvendige prøver sikret og sak er opprettet.

Landet

04.29 - Oslo: To biler ble totalskadde i en brann på Tåsen natt til mandag. Politiet undersøker om brannen ble påsatt. Mer om saken her.

02.00 - Bergen: To menn i 30-årene er pågrepet og siktet for kroppsskade mot to kvinner i 20-årene på Askøy. En av kvinnene ligger på sykehus med uklart skadeomfang. Les mer her.

01.30 - Bindal: Frivillige og politi leter mandag etter en mann og en kvinne i 50-årene som er værfaste på toppen av Fuglstadfjellet i Bindal på grunn av tett tåke. Les mer her.

Utlandet

23.56 - København: Tilstanden er kritisk for to av fem menn som ble stukket ned ved utelivs- og turistområdet Islands Brygge i sentrum av København søndag kveld. Les mer her.

Dallas, Texas: En kvinne er død og to er kritisk skadd etter at en kran kollapset over et seks etasjers leilighetsbygg i Dallas i Texas søndag, ifølge brannvesenet. Mer om saken her.