Nyhetsdøgnet søndag 9. juni

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

  Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

nyheter

Troms

16:08: Hele søndag vil Fergesambandet Andenes-Gryllefjord (linje 180) være innstilt grunnet værforholdene. Det melder Troms Fylkestrafikk. Ferga var tidligere på dagen blitt innstilt inntil videre på grunn av sterk vind.

12:57 - Harstad: Nødetatene fikk en melding om en savnet person i området Tennevannet. En eldre mann var savnet etter å ha vært på tur i området. Nødetatene og frivillige var på vei til stedet, og ti minutter senere opplyste politiet at den savnede var funnet i god behold.

10:02 - Harstad: Melding til politiet om uønsket person på en adresse i sentrum. Forholdet løste seg på stedet. Vedkommende forlot frivillig da politiet ankom.

09:59 - Silsand: Melding til politiet om fører av bil som kjører i påvirket tilstand. Fører av bil er tatt hand om, forholdet anmeldes.

09:54 - Tromsø: Politiet har gjennomført promillekontroll med svært godt resultat, ingen overtredelser.

04:28 - Takelvdalen: Mc har kjørt ut av veien, fører som var alene på sykkelen tas hånd om av helse på stedet, framstår som lettere skadet. Oppdatert 04:51: Fører fraktes videre til UNN Tromsø for videre undersøkelse, førerkortet er beslaglagt og politiet oppretter sak.

04:18 - Harstad: Melder kom hjem og fant fremmed mannsperson i sitt hus, lå i melders seng. Vedkommende innbringes og settes i drukkenskapsarrest. Fornærmede kommer ikke til å inngi anmeldelse på forholdet, opplyser politiet.

03:09 - Tromsø: En gutt i begynnelsen av 20 årene ble fersket av politiet da han urinerte på offentlig sted midt i Tromsø sentrum. Sak opprettes.

02:50 - Silsand: Politiet har vært på en privatadresse og fått dempet musikken etter klager på dette.

02:09 - Tromsø: Politiet har vært på en privatadresse etter klage på feststøy, musikken dempet og festdeltakere forlater adressen.

02:08 - Harstad: Politiet har vært på en privatadresse etter klager på høy musikk. Beboer demper volumet.

Nordland

11:33 - Sortland: En kvinne som satt fast på fjellet Blåheia er berget ned ved hjelp av SeaKing. Hun var i god behold, opplyser politiet.

10:26 - Sortland: Politiet har gjennomført promillekontroll i sentrum. 49 kontrollerte, ingen reaksjoner.

10:25 - Hamarøy: Ung mann på 17 år tatt for promillekjøring ved Finnvikpollen. Bevissikring gjennomført.

07:40 - Bodø: Politiet har i løpet av natten skrevet ut 18 stk. parkeringsgebyrer grunnet brudd på skilting, stans forbudt, i sjøgaten.

03:50 - Henningsvær: Politiet har gjennomført promillekontroll på FV816. 13 stk. førere kontrollert, ingen reaksjoner.

03:47 - Bodø: En mann i 20 årene bortvist fra sentrum etter tilløp til slossing i Sjøgata.

03:46 - Bodø: Beruset mann i 20 årene anmeldt for å ha urinert på en parkert bil i sentrum - forsøkte å stikke fra politiet på stedet. Satt i drukkenskapsarrest. Sak opprettes.

02:58 - Fauske: Politiet har gjennomført promillekontroll i sentrum. 36 stk. førere kontrollert. Ingen reaksjoner.

01:45 - Bodø: Utrykning av nødetatene til Burøyveien - melding om røykutvikling var ufarlig damp.

01:09 - Saltstraumen/FV17: 45 kontrollerte i promillekontroll - ingen reaksjoner fra politiet.

00:24 - Bodø: Politiet har gjennomført promillekontroll på FV 834 ved Løpsmarka.  Totalt ble 25 førere kontrollert. Ingen reaksjoner.

Finnmark

11:15 - Assebakti, Karasjok: Det er funnet en grå norsk elghund. Ring 02800 for å komme i kontakt med melder, dersom du eier denne.

09:16 - Karigasniemi: Tollvesenet har stoppet et utenlandsk reisefølge som forsøkte å smugle 150kg fisk over lovlig kvote ut av landet. Vedtatt forelegg på 30.000kr på stedet.

06:06 - Karigasniemi: Tollen har stoppet et reisefølge med 90 kg ulovlig torske filèt som var forsøkt tatt ulovlig ut av landet. Sak opprettet og vedkommende ble ilagt en bot på 18.000 kr som ble vedtatt og betalt på stedet.

06:02 - Hammerfest: Enda en melding om feststøy. Politiet til stede og gav de som bodde der et pålegg om å holde det stille.

04:28 - Vadsø: Politiet har gjennomført kontroll på utesteder. Alt ok.

04:12 - Alta: Beruset mann i 30 årene vandret trafikkfarlig til i Buktabakken. Flere varslet politiet om mannens oppførsel. Politiet kom tilstede og ivaretok vedkommende.

04:07 - Hammerfest: Mann i 20 årene anmeldt for urinering på offentlig sted.

03:51 - Hammerfest: Melding om feststøy fra privat adresse. Politiet har vært på stedet og avsluttet festen.

03:13 - Mehamn: Restaurantkontroll på flere utesteder. Alt ok.

02:58 - Alta: Mann i slutten av tenårene involvert i noe bråk på et utested. Bortvist fra stedet av politiet.

02:51 - Havøysund: Resturankontroll på hotellet. God stemning og alt ok.

02:11 - Kirkenes: Mann i 20 årene har vært involvert i noe bråk inne på et utested. Hadde også vært ufin mot politiet når de tok en sjekk av han og hindret deres arbeide. Tatt hånd om av bekjent og kjørt fra stedet.

02:05 - Båtsfjord: Politiet fikk melding om feststøy fra privat adresse. Huseier kontaktet på tlf. og gitt pålegg om å dempe musikken og roe ned støy nivået. Han lovet å etterkomme det og ble forklart konsekvensene med en anmeldelse om han ikke etterkom det muntlige pålegget.

02:03 - Hammerfest: Politiet fikk melding om feststøy fra privat adresse i Rypefjord. Det var rolig på stedet da politiet kom frem.

02:02 - Kirkenes: Mann i 20 årene er anmeldt for forulempning av politiet og urinering på offentlig sted. Er bortvist fra et utested og Kirkenes sentrum.

00:47 - Hammerfest: Melding om oppussing støy som holdt naboer våkne. Politiet til stedet, stille da snekkeren hadde avsluttet.

00:44 - Lakselv: Politiet har utført en kontroll på et utested. Alt ok.

00:43 - Honningsvåg: Melding om amper stemning mellom noen personer utenfor en pub i byen. Situasjonen løste seg og det var rolig da politiet kom.

00:37 - Lakselv: Melding om feststøy fra privat adresse. Politiet var på stedet og har gitt en mann pålegg av å dempe musikken frem til kl. 0800.

Landet

11:30 - Askøy: Det er fortsatt høyt trykk ved Askøy legevakt søndag. Det siste døgnet har elleve nye pasienter blitt henvist til Haukeland sykehus, ifølge kommunen. Les mer.

08:14 - Stryn: Redningsmannskaper måtte lørdag kveld redde en skadd paragliderpilot som hadde krasjet i Loen i Sogn og Fjordane. Ulykken er den andre i Stryn på to dager.

07:51 - Haugesund: En kvinne ble natt til søndag fraktet til sykehus etter at hun var blitt påkjørt i et gangfelt i Haugesund.

Verden

04:33 - Storbritannia: Boris Johnson sier at Storbritannia bør nekte å betale brexitregningen på 39 milliarder pund dersom EU ikke tilbyr bedre skilsmissevilkår. Les mer her.

00:44 - Albania: Albanias president Ilir Meta har avlyst lokalvalget i landet som følge av store demonstrasjoner og politiske spenninger.