Klimapilgrimer på seilas

Folkebevegelsen Klimapilgrim gjorde et stopp i Dyrøy.

SEILAS: Seilbåten for Klimapilgrimene, med fra venstre Gaute Nordby, biskop Olav Øygard og Knut Hallen.  Foto: Birger Caspersen

nyheter

– Klimapilgrim er en nasjonal , tverrkirkelig folkebevegelse for klimarettferdighet. Vi står på for en rettferdig, norsk klimapolitikk. Klimaendringene truer skaperverket og rammer de fattigste i verden hardest. Det er urettferdig. Derfor vil folkebevegelsen Klimapilgrim invitere til refleksjoner over menneskenes relasjoner til skaperverket, til Gud og til hverandre. Sammen tar vi et skritt i retning av en mer bærekraftig verden, sa biskop Olav Øygard, da han besøkte Finnlandsnesets båthavn på fredag.

Biskopen kom i seilbåt, en tur som starta på Brensholmen søndag den 2. juni og skal være framme i Bodø mandag den 10. juni. Undervegs besøker de er rekke steder. Sammen med biskopen i klimaseilbåten var daglig leder for samarbeid mellom kirke og misjon, Knut Hallan og sogneprest og skipper Gaute Nordbye.