Vil etablere fôrflåte på oppdrettslokalitet

Flakstadvåg Laks AS søker om endring på oppdrettslokaliteten på Skavberget.

ANLEGG: Flakstadvåg Laks har flere anlegg for oppdrett. Nå søker selskapet om å foreta endringer på lokaliteteten Skavberget. Dette bildet er fra lokaliteteten ved Flakstadvåg.  Foto: Ronny Trælvik

nyheter

Lokaliteten Skavberget ligger i Bunkefjorden utenfor Rødsand i Tranøy kommune på Senja og har en kapasitet på 4.500 tonn fisk. Nå har Flakstadvåg Laks AS sendt inn en søknad om endring av akvakulturtillatelse på lokalitet og søknaden legges ut til offentlig ettersyn.

Bedriften ønsker en utvidelse av anleggsrammen med to bur, samt etablering av fôrflåte med tilhørende fortøyninger. Det opplyser de om på Tranøy kommunes nettsider. Det søkes ikke om endring av maksimal tillatt biomasse (MTB).

Videre opplyses det at dokumentene er lagt ut på kommunehuset i Vangsvik, Nærbutikken Vangsvik og Joker Stonglandseidet.