Vil ha mer asfalt på fylkesvei som går i oppløsning

Politikerne i Lavangen ber fylket om å gi en tilleggsbevilgning for å berge FV 84 gjennom Spansdalen som er helt nedslitt.

DUNDRER GJENNOM: Fylkesvei 84 mellom Tennevoll og Fossbakken er i ferd med å gå i oppløsning flere steder. Her dundrer tungtrafikk fra blant annet laksenæringa forbi, konstaterer Planutvalget. F.v. Viktor Anberg, Svein Fagerli og Ranveig Johnsen. Arla Vilhelmsson var ikke til stede.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

Etter vinteren har det blitt tydelig for alle som ferdes på fylkesvei 84 mellom Tennevoll og krysset til E6 på Fossbakken at veien er i ferd med å gå i oppløsning. I Spansdalen er det satt ut kjegler og skilt for å varsle om de verste hullene i asfalten. Her løsner det tidvis store klumper med asfalt og det utgjør en fare for kjøretøyene, kan nestleder i planutvalget Svein A. Fagerli konstatere. Asfalten er så nedslitt at grusen under åpenbarer seg flere steder. I stigningen opp til Spansdalen, er det svære hull og humper i veien som kan knuse en forstilling, felger eller dekk dersom folk treffer forkjært.

Må få tilleggsbevilgning

– Veien her har vel knapt fått ny asfalt siden den ble lagt for på 80-tallet med gabbroinnslag fra steinbruddet i dalen for øvrig, sier leder av utvalget Viktor Anberg.