For første gang stiller Senja MDG på partiets landsmøte

Hilde L. Strand og Kent-Are Olsen må ta bilen fatt for å komme seg til flybussen når de skal reise til landsmøtet på Fornebu. Det synes de er synd.

Gleder seg. MDG Senjas førstekandidat Hilde L. Strand og tredjekandidat Kent-Are Olsen gleder seg til møte politiske meningsfeller på landsmøtet.  Foto: Privat

nyheter

Miljøpartiet de grønne (MDG) stiftet sitt lokallag på Senja 7. mars i år. Nå er Senja MDGs førstekandidat Hilde L. Strand og tredjekandidat Kent-Are Olsen klar for partiets landsmøte på Fornebu 24.-26. mars. Strand stiller som en av delegatene fra Troms og Finnmark, mens Olsen er med som observatør.

– Vi ser fram til å få være med på landsmøtet. Det blir interessant å lære mer om arbeidet i MDG på landsplan. Vi tror vi kommer til å hente inspirasjon til videre valgkamparbeid på lokalt plan fram til valget i høst. Ikke minst ser vi frem til å møte og knytte kontakt med politiske meningsfeller fra andre sammenlignbare kommuner i både i nord og sør, sier den reiseklare duoen.

Valgløfter og resolusjoner

Rundt 200 delegater fra hele landet møtes på landsmøtet.

– I tillegg til å vedta valgløfter i forkant av høstens lokalvalg, skal partiet behandle i alt sju resolusjoner på landsmøtet: Resolusjoner om hva Norge skal leve av etter oljen, en bedre skolestart og matpolitikk er plukket ut til behandling av partiledelsen på forhånd. Samtidig har partiet stemt fram fire resolusjoner til behandling, nemlig forslag om nullvisjon for tap av biologisk mangfold, klimabelønningsordningen KAF (Karbonavgift til fordeling), vindkraft og naturvern og resolusjon om klimakutt i kommunene, opplyser Strand.


– Vil beholde arbeidsplasser der vi bor

Torsdag i forrige uke ble MDG Senja stiftet. Leder ble Hilde Lisbeth Strand fra Tranøy.

 

Parkerer på Finnsnes

Ettersom det ikke finnes noen alternative reisemåter når man skal til Oslo for noen dager, er Strand og Olsen nødt til å ta fly for å komme seg til landsmøtet. De to, som bor på henholdsvis Skrolsvik og Stonglandseidet, synes i den anledning det er synd at det ikke lar seg gjøre å reise kollektivt helt fra Skrolsvik og til Bardufoss.

– Det burde vært bedre tilrettelagt for å reise kollektivt, sier duoen, som opplyser at de parkerer bilen på Finnsnes for å ta flybussen til flyplassen.