Nyt været i Midt-Troms nå, for onsdag blir det kaldere

Det blir deilige vårdager med sol og over 15 grader flere steder i Midt-Troms i starten av denne uken.

VÅR: Uka får en fin start i Midt-Troms med noe sol og varme temperaturer.   Foto: Stian Jakobsen

nyheter

Helga har vært preget av et herlig vårvær med varme temperaturer og sol i Midt-Troms. I dag, mandag, og tirsdag fortsetter det fine været.

I dag blir det skiftende bris fra nordøstlig retning.

- Det blir oppholdsvær med en del sol og et varierende skydekke. Temperaturene vil komme opp mot 18 grader på Bardufoss, sier meteorologikonsulent Odd Ivar Olsen ved Vervarslingen for Nord-Norge.

Han opplyser at klokken 10.00 i morges ble det registrert hele 17 grader på Bardufoss.

Over 15 grader

Tirsdag fortsetter med det samme fine været.

- Det blir delvis skyet og perioder med so, og temperaturene blir cirka det samme som dagen før. Det blir i hvert fall over 15 grader både på Bardufoss og Finnsnes, eksempelvis, sier Olsen.

Onsdag blir det imidlertid litt kaldere.

- Vinden er fortsatt fra nordøstlig kant, og onsdag morgen kan det komme lokal tåke i indre strøk, sier Olsen, og fortsetter:

- Det blir delvis skyet og oppholdsvær, og så blir det litt fallende temperaturer. Det blir rundt 10 grader både på Bardufoss og Finnsnes.

Han sier temperaturene vil gå litt nedover i Midt-Troms ut over uka. Det samme skjer i resten av landet. På twitter opplyser Yrs Meteorologene at varmen sakte men sikkert forsvinner fra Norge denne uken.

"Det blir kjøligere i hele landet i løpet av de neste dagene. Varmluften som dekket mye av landet i helgen er nå sakte på vei østover", opplyser de.