Krever oppreisning og erstatning for seksuell trakassering på arbeidsplassen:

Ung kvinne delvis trodd av retten

En ung kvinne i Midt-Troms mener hun ble seksuelt trakassert på arbeidsplassen. Retten trodde delvis på kvinnen, men arbeidsgiveren og en anklaget har anket dommen.

ANKET: Dommen fra Senja tingrett ble anket av bedriften og den ene tiltalte i saken. Ingen av de involverte ønsker å uttale seg til Folkebladet.  Foto: Stian André Lund

nyheter

I en periode mellom 2016 og 2017 mener en kvinne i Midt-Troms at hun ble seksuelt trakassert på arbeidsplassen av to av bedriftens kunder, to menn i godt voksen alder. Dette førte til at hun i samråd med lege ble sykemeldt fra arbeidsplassen av og på i flere perioder.

Ifølge dommen forklarer kvinnen at hun følte hun ikke ble hørt av daglig leder, og ble utrygg på sin egen arbeidsplass. Etter å ha forsøkt å ordne opp i dette internt uten hell, valgte hun å avslutte arbeidsforholdet. Deretter tok hun Midt-Tromsselskapet og de to kundene til retten.