Nyhetsdøgnet onsdag 15. mai

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

ØKER BØTESATS: Nå må fiskesmuglere betale 8.000 kroner, pluss 200 kroner per kilo fisk, hvis de blir tatt for å smugle fisk ulovlig ut av landet.  Foto: Tollvesenet i Nordland

nyheter

Troms

14.08, Buktamoen: UP har hatt trafikkontroll i 60-sona på E6 ved Buktamoen. Åtte førere ble ilagt forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 82 kilometer i timen, opplyser Troms politidistrikt.

04.45 - Helligskogen: Tollvesenet har stanset fem ukrainske statsborgere og avdekket forsøk på uttransport av ulovlig mengde fisk fra Norge. Lovlig mengde for fem personer er 100 kilo. Ifølge politiet fraktet imidlertid disse med seg 300 kilo, altså 200 kilo for mye. Sak opprettet og forelegg utstedes, melder Troms politidistrikt på twitter.

00.30 - Harstad: Politiet anmelder jente i 20-årene for bruk og besittelse av narkotika. Jenta ble påtruffet på sted der det luktet narkotika, og hun erkjente å ha røyket hasj, opplyser politiet.

Landet

Åmli i Aust-Agder: Et område på rundt 1.000 mål brant i Åmli i Aust-Agder tirsdag kveld. Brannen er nå slukket, men mannskaper vil jobbe på stedet gjennom natten, meldte NTB tirsdag kveld. Området der det brant ligger nordøst for Måvatn. Det er ingen bebyggelse på stedet. – Gjennom natten skal vi etterslukke slik at brannen ikke blusser opp igjen, sier innsatsleder Rune Vårdal Paulsen til Fædrelandsvennen, ifølge NTB.