Bekrefter planene om storstilt utvidelse av anlegget i Gjøvika

Konsernsjef Olav-Andreas Ervik i Salmar opplyser at den endelige investeringsbeslutninga vil bli tatt i løpet av siste halvdel av 2019.

Storstilt anlegg: Det var med stor pomp og prakt — og besøk av statsminister Erna Solberg — at Salmars settefiskanlegg i Gjøvika på Senja ble åpnet i mai 2017. Nå — to år senere — er anlegget modent for utvidelse, noe til og med konsernsjefen innrømmer at han ikke kunne se for seg den gang.   Foto: Stein Wilhelmsen

Med det investerings-nivået som er her vil jeg si at Senja er på høyde med Frøya

Olav-Andreas Ervik
nyheter

For to år siden åpnet Salmar sitt nye settefiskanlegg i Gjøvika på Senja. Nå er klart at anlegget, som kostet rundt 600 millioner kroner å bygge, er planlagt kraftig utvidet.

– Vi planlegger å utvide settefiskproduksjonen i Gjøvika for å ha mulighet til å vokse ytterligere i nord, for å kunne utnytte konsesjonene vi allerede har kjøpt og for å være i stand til å være sjølforsynt med kvalitetssmolt. Med en utvidelse vil vi også være i stand til å produsere større smolt, sier Olav-Andreas Ervik, konsernsjef i Salmar, til Folkebladet.