Nyhetsdøgnet tirsdag 14. mai

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix  Foto: Schrøder, Tor Erik

nyheter

Troms

10.36 - Tromsø: Politiet har fått melding om trafikkuhell i tunellinnslaget ved Polaria. Det er ikke meldt om personskader. Et kjørefelt er sperret. Politiet er på vei til stedet.

04.30 - Kaldfjord: Politiet har fått inn meldinger om to brune hester som har kommet seg løse i området Henrikvik/FV 862. Politiet opplyser at de har forsøkt å komme i kontakt med mulig hesteeier uten hell.

22.00 - Salangen: Politiet har hatt laserkontroll på Brandvoll. Èn fører fikk førerkort beslaglagt da han ble målt til 87 km/t i 60-sone. Tidigere på dagen hadde UP kontroll rettet mot rus og fart på fylkesvei 855 ved Rossvoll. Ingen av de 64 kontrollerte var ruspåvirket, men 11 førere ble ilagt forenklede forelegg for fart. Høyeste fart var 76 km/t i 60-sone.

Finnmark

03.42 - Tana: Brann i enebolig i Sirma. Ingen personer befinner seg i huset. Nødetatene er på stedet. Huset er overtent. Nabohus evakuert av frykt for at brannen kan spre seg, opplyser Politiet i Finnmark på twitter.

01.51 - Hammerfest: Bråk på privatadresse utenfor Hammerfest. – Det er noe uklare omstendigheter, melder politiet, men politiet er på stedet og ser om de klarer å få orden på partene og gjenopprettet natteroen..

01.47 - Hammerfest: I Hammerfest har det vært to menn i klammeri med hverandre med det resultat at det er ei knust rute i et næringslokale. Politiet har vært og straksetterforsket på stedet. Sak er opprettet.

22.24 - Karasjok: En bilist fylte drivstoff i Karasjok uten å betale for seg, forholdet anmeldes og det skal være mulig å identifisere kjøretøy på http://reg.nr, melder politiet.

Nordland

21.26 - Fauske: Politiet har gjennomført promillekontroll/dokumentkontroll på E-6 ved småbåthavna. 47 stykker kontrollert, ingen reaksjoner.

Landet

02.45 - Larvik: En 38 år gammel mann ble natt til tirsdag pågrepet i Larvik da Color Line ankom fra Hirtshals natt til tirsdag. Mannen var internasjonalt etterlyst. Politiet pågrep mannen ved ferjas ankomst klokken 2.45.

– Han har vært etterlyst internasjonalt for bøter han har pådratt seg her i landet, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Bøtene gjelder flere overtredelser av vegtrafikkloven. Siden han ikke har betalt disse, ble han pågrepet.

Den 38 år gamle mannen er fra Romania, melder NTB.

Utlandet

Ketchikan i Alaska, USA: Tre personer er funnet døde og tre er savnet etter at to sjøfly kolliderte i lufta i Alaska mandag. Flyene fraktet passasjerer fra cruiseskip på sightseeing. Mer om saken her.