Nyhetsdøgnet mandag 13. mai

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Flere ble tatt i fartskontroll på E6 mandag.  Foto: Harstad Tidende

UTBRENT: Kjetil Valen, innsatsleder for Brann og redning i Tromsø, forteller at hele øverste etasje er utbrent. Vaktlaget som rykket ut var på ti mann, og det ble kalt inn ti til for å få bukt med brannen.   Foto: Daniel Lilleeng, iTromsø

nyheter

Troms

13.43 - Målselv: Politiet melder på Twitter at UP har avholdt fartskontroll på E6 i Takelvdalen. Her ble hele 11 bilførere ilagt forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 98 kilometer i timen i 80-sonen.

23.34 - Tromsø: Nødetatene rykket søndag kveld ut til Grønnegata 103 etter melding om røykutvikling fra en boenhet i øverste etasje. Da nødetatene kom fram kunne de konstatere at hele toppetasjen var fylt av røyk. Røykdykkere fra Tromsø Brann og Redning iverksatte søk i bygningen. Samtlige beboere ble gjort rede for. To personer ble brakt til Tromsø Universitetssykehus med det som beskrives som alvorlige røykskader. To personer ble sendt til legevakt med lettere røykskader. To personer ble behandlet av helsepersonell på stedet på grunn av lettere røykskader, opplyser politiet.

Klokka 01.42 meldte politiet at en person er innbrakt til politistasjonen mistenkt for å ha satt fyr på bygget. Les mer om saken her.

22.13 - Laksvatn: UP har avholdt laserkontroll i 80-sonen på E8 ved Laksvatn. 13 forenklede forelegg ble utstedt. I tillegg ble to førerkort beslaglagt. Høyeste fart var 135 km/t, opplyser politiet.

Nordland

04.30 - Melbu: Mann i midten av tyveårene pågrepet etter truende adferd. Vedkommende stanset biler og veivet rundt seg med stokker, opplyser politiet.

03.50 - Saltfjellet: Det ble søndag kveld satt i gang leteaksjon på Saltfjellet etter to  menn rundt 30 år. De to ble meldt savnet søndag kveld.  Mennene ble funnet i god behold og ble reddet ut fra svensk side øst av Nasa-fjellet. De ble hentet ned av Røde Kors. De hadde tatt tilhold i telt på grunn av dårlig vær, opplyser politiet.

Landet

20.36 - Oslo: Den kraftige brannen i en bygård i Munkedamsveien i Oslo er slukket. Nesten alle de evakuerte har fått flytte hjem igjen. Politiet fikk melding om brannen klokken 20.36 søndag kveld. Om lag tre timer senere ble brannen slukket. 24 personer ble evakuert, melder NTB.

Utlandet

Filippinene: Det er ikke meldt om skadde etter at to granater eksploderte i byen Datu Odin Sinsuat i provinsen Maguindanao på valgdagen i Filippinene mandag. Den første granateksplosjonen fant sted timer før valglokalene åpnet nær en av riksveiene sør for Manila, mens en ny granat eksplodert en time etter at velgerne begynte å avlegge stemmer. Denne gangen smalt det 500 meter unna et stemmelokale, ifølge politisjef Ronald Briones.

02.24 - Panama: Det er ikke meldt om omkomne, store materielle skader eller sendt ut tsunamivarsel etter at et jordskjelv med styrke på 6,1 rystet Costa Rica og Panama søndag.Ifølge US Geological Survey ble skjelvet registrert klokka 2.24 lokal tid søndag og hadde en dybde på 37 kilometer.