Mann pågrepet etter brann i bygning i Tromsø

En mann i 20-årene er pågrepet, mistenkt for å ha satt fyr på bygget som brant i Tromsø sentrum søndag kveld. Seks personer har fått behandling etter brannen.

UTBRENT: Kjetil Valen, innsatsleder for Brann og redning i Tromsø, forteller at hele øverste etasje er utbrent. Vaktlaget som rykket ut var på ti mann, og det ble kalt inn ti til for å få bukt på brannen.   Foto: Daniel Lilleeng, iTromsø

nyheter

Politiet fikk melding om brannen i Grønnegata klokken 23.28. Én time senere meldte politiet at brannen var slukket, skriver NTB.

To personer er sendt til sykehus med det som beskrives som alvorlige røykskader, to personer er sendt til legevakt med lettere skader, og to har fått behandling av helsepersonell på stedet for lettere røykskader, melder politiet klokken 2.30 natt til mandag.

«Kjenning» pågrepet

Mannen politiet har pågrepet, beskrives som en kjenning. Politiet sier han foreløpig har status som mistenkt.

– Det er opplysninger fra stedet som gjør at vi har pågrepet mannen i 20-årene, sier operasjonsleder Per Arve Aas i Troms politidistrikt til NTB like før klokken 2 natt til mandag.

I 2-tiden jobbet brannvesenet med å lufte ut røyken i bygget. 15 beboere og to ansatte ble evakuert.

– Alt av brann er slukket, og brannvesenet jobber nå med å få ut røyken. Ingen av de evakuerte har fått flytte tilbake, sier operasjonslederen.

I de to øverste etasjene er det kommunale boliger. Tromsø kommune har ordnet boliger til dem som ikke fant seg eget alternativ for natta, opplyser Aas.

Skaffer husly

HÅPER KOMMUNEN FINNER HOTELLROM: Totalt 15 beboere befant seg inne i Grønnegata 103 da det brøt ut brann. Blant dem som brått mistet plassen å sove i natt var Stein Ove Hanslien.   Foto: iTromsø

Tromsø kommune arbeider nå med å skaffe husly til beboerne i Grønnegata 103 som ble rammet av brann natt til mandag. – Det er verst for de som bor her fast og som har alle tingene sine og hele livet sitt her, sier beboer Stein Ove Hanslien til iTromsø.

Stein Ove Hanslien har vært uten fast bosted i seks år, og benytter seg ofte av natthjemmet. Da brannen brøt ut i kveld befant han seg på rommet sitt i andre etasje.

– Jeg så ut av vinduet mot bakgården da brannalarmen gikk, og så ingenting. Kort tid etter så jeg ut igjen, og da sto flammene ut vinduet, det gikk veldig fort, sier Hanslien.

SÅ STYGT UT: – Det så ganske stygt ut da vi ankom, med røyk fra hele taket. Vi prioriterte først å lete etter folk før vi begynte med slukningsarbeidet, og det tok litt tid, så det brant en stund der, sier Kjetil Valen, innsatsleder for Brann og redning i Tromsø.   Foto: Rikke Lange

– Jeg fikk rasket med meg pikkpakket mitt og kom meg ut. Jeg så en person som holdt til i den øverste etasjen bli båret ut og som var helt sort i ansiktet. Jeg håper bare det går bra med dem som er fraktet bort i ambulanse, forteller han.

Røykskader

Politiets innsatsleder opplyste tidligere i natt at to personer er fraktet til UNN med røykskader. 

BRANN: Totalt 15 beboere befant seg inne i Grønnegata 103 da det brøt ut brann.   Foto: Daniel Lilleeng, iTromsø

Hanslien kan kun kan huske en gang tidligere at brannalarmen i bygget har blitt utløst, og at varslingssystemet fungerte slik det skulle i kveld

Han og de andre beboerne var i natt mest opptatte av hvordan de hadde gått med de skadde, og ikke minst hvor de  alle skulle sove.

SLUKKET: Etter å ha evakuert beboerne fikk brannvesenet slukket brannen, men Grønnegata 103 er beboelig.   Foto: iTromsø

– Det er kaldt og vått, og jeg vil ikke sove ute i natt, så jeg håper de finner oss et hotellrom eller noe. Det er verst for de som bor her fast og som har alle tingene sine og hele livet sitt her, sier Hanslien.