– Helseministeren deler vårt krav om at stasjonene bør opprettholdes

Geir-Inge Sivertsen og Margareth Edvardsen fra Senja Høyre møtte denne helgen helseminister Bent Høye og fikk diskutert ambulanseberedskapen på Senja.

AMBULANSEBEREDSKAP: Helseminister Bernt Høie (til venstre) uttrykte enighet om at en god ambulansetjeneste er et nødvendig premiss for å skape trygghet i hverdagen til innbyggerne i Senja kommune. Her i møte med Geir-Inge Sivertsen, leder for Senja Høyre og Lenvik-ordfører i helgen. 

nyheter

Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) ønsker ny ambulansestasjons-struktur på Senja, hvor de har foreslått å legge ned stasjonene i Gryllefjord og på Stonglandseidet, for å erstatte dem med en ny. Senja Høyre krever tre ambulansestasjoner på Senja slik det er i dag, og fikk denne helgen snakket med helseministeren om dette.

– Vi har med rette vært bekymret for at det skal bli et for dårlig tilbud til mange av våre innbyggere på Senja. Dette er noe som alle ordførere på Senja og Senja2020 har vært skeptisk til. Responstiden blir lengre og dette er fakta. Dette budskapet kjenner statsråden godt til. Han uttrykker forståelse for vår bekymring og deler vårt krav om at stasjonene bør opprettholdes, sier Geir-Inge Sivertsen, leder av Senja Høyre og Lenvik-ordfører til Folkebladet.