Elendig vei satte stopper for ambulanse – anmelder fylkesråden, vegvesenet og Mesta

Da moren til Roger Sørensen (58) falt om med mulig hjerneblødning, var fylkesveien så dårlig at ambulansen ikke kunne frakte henne til UNN.

FORTVILT: Roger Sørensen (58) mener fylkesråden for samferdsel, Statens vegvesen og Mesta har utvist grov uansvarlighet knyttet til vedlikehold av fylkesvei 301 på Reinøya. Her overleverer han anmeldelsen til politiet.  

nyheter

Roger Sørensen og familien hans bor på Nordeidet, på nord-østsiden av Reinøya – omtrent 2,5 mil fra Stakkvik. Søndag morgen ble den 88 år gamle moren hans alvorlig syk, og Sørensen ringte etter ambulanse. Ikke før klokken 15.30 var hun fremme ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

– Etter 50 minutter var ambulansen her, men legen vurderte veien så dårlig at det ikke var forsvarlig å ta moren min om bord for frakt til sykehuset. De måtte rekvirere legebåten ut til nabobrygga for å få henne til UNN, forteller Sørensen til iTromsø.