Norge var uvanlig varmt og tørt i april:

Men ytterst på Senja var det vått

April ble svært varm og tørr over hele landet, men Grunnfarnes hadde det tredje våteste døgnet denne måneden.

VÅTT: På Grunnfarnes ytterst på Senja var det målt 117,5 millimeter nedbør i april. Noe som tilsvarer 159 prosent over normalen.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Månedsnedbøren var 40 prosent av normalen, og måneden ble den nest tørreste som er registrert i serien som går tilbake til 1900. Bare 1918 er tørrere med 10 prosent av normalen, opplyser Meteorologisk institutt (Met) på sine nettsider. Men noen stasjoner i Troms og Nordland fikk 150-200 prosent av den normale nedbøren. En av disse var Grunnfarnes på yttersia av Senja.

– Det stemmer det. Grunnfarnes hadde det tredje største nedbørmengden i april. De slo også rekorden for nedbør siden man begynte å måle dette i 1986, så aldri før har det vært så mye nedbør i april på Grunnfarnes som i år, forteller forsker Ketil Tunheim ved klimaavdelinga i Met.