Fra Senja til stjerne-restauranter i Spania

På den lille, intime restauranten Etimo i sentrum av Madrid forvandles den norske skreien til de lekreste retter.

Skrei: Begoña Fraire er rangert som den femte beste kvinnelige kokken i Spania og det er hun som driver restauranten som er anbefalt av Michelinguiden som årlig deler ut stjerner og anbefalinger av restauranter verden over. Her tilbereder hun skrei. 

nyheter

Begoña Fraire er rangert som den femte beste kvinnelige kokken i Spania og det er hun som driver restauranten som er anbefalt av Michelinguiden som årlig deler ut stjerner og anbefalinger av restauranter verden over.


Den lange reisen fra Senja til Spania

Skreien fra Norge reiser over 4.200 kilometer før den havner på spanske middagsfat. Men før den havner på middagsbordet skal fisken innom mottaket i Irun.

 

Familieoppskrift

På kjøkkenet får Folkebladet være med å lage en av hennes signaturretter med skrei. Dette er en oppskrift hun har fått fra sin far, men deler gjerne hvordan hun velger å servere skreien. Hun har selv vært på Senja og vært med på skreifiske, og sier hun liker å kjenne opphavet til de produktene hun tilbereder.