Dette er «gullet» som skal til kresne kunder i Spania

Det er ikke bare i Nord-Norge vi sikler når skreien kommer inn til kysten. I Spania er det mange som går og venter på at første trailer skal ankomme slik at de kan få kloa i den ferske skreien fra Senja.

GULL: – Dette er gull, sier Frank-Magne Hansen, daglig leder ved Nergård Fisk AS i Senjahopen. Her sammen med Kenneth Holst Moe, Nergårds representant i Spania.  Foto: Stian Blindheim

nyheter

Duften av solar og fisk møter deg på kaikanten ved Nergård sitt anlegg i Senjahopen. Måseskrik blandet med en jevn motordur fra båter som leverer dagens fangst henger i lufta. Det lukter ikke fisk, det lukter penger.


Den lange reisen fra Senja til Spania

Skreien fra Norge reiser over 4.200 kilometer før den havner på spanske middagsfat. Men før den havner på middagsbordet skal fisken innom mottaket i Irun.

 

Kundebesøk

Kenneth Holst Moe er Nergårds forlengede arm i Spania, og når fisket pågår for fullt på Senja, har han ofte med seg spanske kunder for å se på både anlegget i Senjahopen og for å overvære levering av skreien.