Nyhetsdøgnet fredag 26 april

Her er en kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

Politiet hadde UP kontroll i Målselv fredag.  Foto: Petter Strøm

nyheter

Troms

12.27 Målselv: På Twitter skriver Troms politidistrikt at UP har gjennomført trafikkontroll på Buktamoen. De utferdiget 18 forenklede forelegg for fartsovertredelse, samt to for bruk av handholdt mobiltelefon. Et førerkort ble også beslaglagt etter måling på 92 km/t i 60-sone.

05.53 Tromsø: Rundt 1.500 SAS-piloter går ut i streik etter at meklingen med NHO Luftfart brøt sammen fredag morgen, melder NTB. Les mer om dette her. Dette vil blant annet gå ut over fly fra og til Tromsø fredag. Dette er fly som går fra og til Oslo, samt Bodø/Trondheim mellom klokken 9.50 og 13.50.

Oppdatering: Klokken 6.40 skriver NRK Troms at SAS sine tidligfly fra Tromsø og Harstad/Narvik lufthavn gikk som normalt til tross for at det er streik i SAS.

21.53 Bardu/Målselv: Det ble meldt om flere store snøskred i Målselv og Bardu i Troms torsdag kveld. Ingen personer ble tatt av snømassene. Les mer her.

Norge

05.22 Norge: Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Journalistlag er enige om årets tariffoppgjør, melder NTB. Mer om dette kan du lese her.

01.22 Mo i Rana: NTB melder at 26 personer ble evakuert fra et sykehjem, og to av dem ble sendt til legevakten for sjekk etter at det brant på Ytteren skole i Mo i Rana. Brannen er slukket. Les mer her.

Verden

04.41 Sri Lanka: NTB melder at en av de antatte lederne for selvmordsangrepene på Sri Lanka første påskedag ble etterforsket i Australia i 2014 for tilknytning til en mistenkt IS-rekrutterer. Les mer her.

01.55 Nord-Korea: Kim Jong-un har invitert Putin til Nord-Korea etter at de to møttes for første gang denne uken, skriver NTB. Putin har takket ja til å møtes igjen. Les mer om dette her.

23.31 Verden: Amazon fikk et overskudd på 3,6 milliarder dollar i årets tre første måneder, dobbelt så høyt som i samme periode i fjor. Dette melder NTB. Les mer om overskuddet her.