– Forventer at reiselivet behandles på samme måte som sjømatnæringa

Etter å ha pøst ut millioner i tilrettelegging for sjømatnæringa mener Line Miriam Haugan (Frp) at det samme må kunne gjøres for store reiselivssatsinger.

Vannforsyning: Fra Lenvik kommune har man sagt ifra om at detaljsreguleringsplanen punkter om det som gjelder vannforsyning til Husøy Hotell ikke holder vann. Illustrasjon: AT Plan & Arkitektur 

nyheter

Som kjent har Rolf-Bjørnar Tøllefsen store planer om å bygge et spektakulært hotell på yttersida av Senja. I forbindelse med detaljreguleringa for Husøy hotell poengteres det imidlertid fra Lenvik kommune at planen for vannforsyning ikke er god nok. Bakgrunnen er at hotellet er planlagt bygget omlag hundre meter over havet, mens dagens vannverk på Husøy kun kan levere vann opp til 35 meters høyde.

– For at det nye hotellet skal få vann trengs det nye vannledninger og trykkøkningsstasjon. Det går an å gjøre, men det blir en betydelig kostnad, har fagleder Sverre Kristian Sollied i Lenvik kommune uttalt til Nordlys om saken.