Ministeren vil gi redningsheltene fri fra jobben

Samfunnssikkerhetsministeren har skrevet brev til landets arbeidsgiverorganisasjoner hvor hun ber dem gi sine arbeidstakere fri når de må ut på oppdrag.

FRI: Samfunnssikkerhetsministeren vil ha arbeidsgiverorganisasjonene til å gi frivillige mannskaper fri fra jobb når de må ut på oppdrag. Foto: Stian Blindheim 

nyheter

Samfunnssikkerhetsminister Tybring-Gjedde har skrevet et åpent brev til landets arbeidsgiverorganisasjoner hvor hun ber dem stille opp i den nasjonale dugnaden for å redde folk i fjellet, på sjøen og andre steder de går seg bort eller forulykker, skriver VG.

– Stor betydning

«Det er av stor betydning at frivillige redningsmannskaper på forhånd vet om de kan få fri fra sitt arbeide for deltakelse i et eventuelt redningsoppdrag», skriver hun til NHO og de andre arbeidsgiver-organisasjonene.

– Det er ikke den betalte redningstjenesten som er bærebjelken i norsk redningstjeneste. Det er de frivillige i Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske redningshunder, NAK flytjeneste, Speidernes beredskap og andre frivillige organisasjoner, som hver dag hele året har beredskap for å hjelpe folk i nød, sier Tybring-Gjedde til avisa.

Verdsatt

I Troms har det vært flere skredulykker i vinter. Flere har trukket fram den viktige innsatsen fra frivillige organisasjoner. Arbeidet som blir lagt ned settes pris på av flere. Arne Andreassen i Norske Redningshunder fikk tidligere i april Jobzones lokale raushetspris for sitt engasjement gjennom mange år.


- En ildsjel i redningsmiljøet

Prisvinneren selv viste sin raushet med å gi pengene videre til Norske Redningshunder Midt-Troms lag (NRH).

 

Egil Torpe leder Rogaland Røde Kors sin skredgruppe. Han sier tidene har forandret seg og at en slik anmodning til landets arbeidsgivere dessverre er nødvendig.

– Det er utrolig mange positive arbeidsgivere, men arbeidslivet strammer seg til. Det er tallet på bunnlinjen som teller og mange bedrifter forventer at arbeidstakerne stiller opp for å nå disse målene. Da er det ikke så lett å få fri, sier Torpe til VG.