Nyhetsdøgnet 16. april

En kort oppsummering av nyhetsdøgnet lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt.

POLITI: Politiet måtte rykke ut til en bensinstasjon på Finnsnes natt til tirsdag.  Foto: Stian Jakobsen

nyheter

Troms

20.13, Harstad: Fartskontroll avholdt i Ervika, 5 forenklede forelegg utstedt, høyeste målt til 65 kilometer i timen, melder Troms politidistrikt på Twitter.

19.41, Tromsø: Hittet hund av rase Husky er funnet i området Presvannet/Biskop Berggravs gate. Tispe med lilla halsbånd. Kontakt operasjonssentralen på tlf. 02800 dersom det er noen som savner hunden sin.

19.13, Vannvåg: Miljøkontroll. 5 personer anmeldes for 14 forhold, kjøring uten gyldig førerkort for snøscooter, kjøring med uregistrert snøscooter samt kjøring i utmark, melder Troms politidistrikt.

16.40, Helligskogen: Miljøkontroll. 13 kontrollerte, ingen reaksjoner.

12.15, Senja/Lenvik: Troms fylkestrafikk melder at flere bussruter innstilles på grunn av dårlige grusveier på Senja og Lenvikhalvøya. Les mer her

03.46, Finnsnes: Politiet har mottok melding om en slåsskamp fra en av bensinstasjonene på Finnsnes. Politiet har vært i kontakt med de involverte partene og to tenåringer er avhørt i saken. Det er også opprettet sak på forholdet.

Norge

Sandefjord: Det brant i en bolig i Sandefjord natt til tirsdag. 10 av 13 evakuerte fikk vende hjem igjen. Ingen ble skadd i brannen. – Alle i huset er gjort rede for. De tre som bor i kjellerleiligheten, må finne seg et annet husvære for natten. De andre vår vende hjem igjen, sier Sørøst politidistrikt til NTB.


Oslo: Sørøst politidistrikt har loggført åtte hendelser om russebråk på bare tre timer natt til tirsdag. Politiet sier de vil vurdere hvilken vei dette går, og advarer russen om at det kan komme mer alvorlige virkemidler enn å hysje på de og sende de videre.

Verden

Paris: Rundt 400 brannfolk jobbet intenst for å redde bygningen og kulturskatter fra Notre-Dame mandag og natt til tirsdag mens flammene herjet. Mye skal være i sikkerhet. Også katedralens hovedkonstruksjon er reddet, opplyser brannvesenet.

Påtalemyndigheten sier i en uttalelse at de etterforsker brannen i Paris-ikonet som en ulykke per nå.

Quito: Ecuador hevder seg utsatt for 40 millioner cyberangrep på nettstedene til offentlige institusjoner etter at landet fratok WikiLeaks-skaper Julian Assange politisk asyl.

Assange ble pågrepet på Ecuadors ambassade i London etter at han Ecuador fratok han asylstatusen.